Spelarflykt inför säsongen har ställt till det för Sleipner. Det här är en match som Motala bör vinna.

Förra säsongen
Sleipner - Motala 2-4
Motala - Sleipner 2-3

DIV 2 S SVEALAND
6. Motala 9 5 2 2 20:14 17
13. Sleipner 9 0 1 8 12:22 1

Motala hemma
4 3 1 0 12:8 10

Formen
V, O, V, V, F

Senaste match
Värmdö - Motala 0-3

Sleipner borta
4 0 0 4 6:12 0

Formen
F, F, F, F, F

Senaste match
Sleipner - AFK Linköping 0-1

Motala har redan hunnit bryta med sin tilltänkte tränare för säsongen, men det gick bra det också.

"Förra helgens poängtapp på matchens sista spark i derbyt mot AFK Linköping blev startskottet för en turbulent vecka. Tränaren Vladan Ladan lämnade klubben och nygamla Bo Johansson kastades tillfälligt in i hetluften. Men trots turbulensen lyckades det underbara laget i helgen bärga en stark bortaseger mot Värmdö med hela 3-0 och plocka hem 3 nya poäng till Motala."

1-0 i paus som förvaltades hela vägen. Motala har ett rätt okej lag och kan med tre poäng här kliva upp på delad fjärdeplats - bara 2-3 poäng från topp-2-lagen. Motivationen kommer definitivt finnas där. Självförtroendet också efter en stabil seger sist och fyra matcher utan torsk, varav tre segrar.

Sleipner går det desto tyngre för. Endast en pinne på nio omgångar och 12-22 i målskillnad. Laget är något av ett ihopplock av det man kunde hitta inför säsongen, där det skedde en massiv spelarflykt, från den gamla division 1-klubben. Det ser minst sagt tungt ut och det här är helt enkelt en match där Motala ska vinna om de vill slåss i toppen.

Sleipner är än så länge seriens sämsta bortalag med noll poäng på fyra matcher och 6-12 i målskillnad - alltså tre insläppta mål per match i snitt.

SPELTIPS
Jag tycker att jag har på fötterna för att testa spel på Motala halvtid/fulltid till 1.80 hos bet365 (2/5 units). Motala måste alltså leda i paus och sedan vinna matchen för utbetalning.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip