Speltips: Umeå rak seger till 2.55 hos bet365 .

Motala fortsätter att gå tungt i Ettan Norra. Tre raka förluster och endast en seger på de fem senaste matcherna för att man just nu placerar sig som nästjumbo efter tretton spelade omgångar. Nu kommer Umeå FC på besök och där är trenden den omvända.

Umeå står på tre raka segrar och fyra segrar de senaste fem matcherna. Efter fyra raka förluster från omgång 5-8 har man nu fått betydligt bättre fart på maskineriet, vilket jag tycker är rimligt sett till den rutinerade trupp man ändå besitter.

Motala kryssar inte

Statistik som sticker ut hos Motala är deras matcher som de har krysset. Saken där är att det inte finns några. Tretton spelade matcher, fyra vinster och nio förluster. Anmärkningsvärda siffror, och ska man ha någon chans att hänga kvar i Division 1 behöver ett gäng av dessa förluster göras till kryss. Annars kommer det snabbt se mörkt ut för Motala.

Umeå är definitivt ett lag för den övre halvan av den här serien. Jag tror inte man kommer ha något med den absoluta toppen att göra när vi avrundar serien, men bättre än Motala ska man absolut vara, oavsett borta eller hemmaplan. Lägg därtill att när Motala inte ens får med sig oavgjorda resultat och man hittills har kunna räkna bort det helt från ekvationen, ser jag detta spel som ännu bättre.

När lagen kommer i de olika formerna man är i väger det över ytterligare till Umeås fördel. För mig är 2.55 ett väldigt fint odds att få på Umeå mot ett Motala som bara hamnar längre och längre ner under isen. Jag väljer att spela Umeå rak seger till 2.55 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip