Ett vidöppet möte spelas på Stade de la Beaujoire i den franska Ligue 1 när Nantes gästas av Lyon. Formen är fin i Nantes trupp, med tre raka ligamatcher utan nederlag. Målet är att distansera sig så långt bort från bottenstriden som möjligt. Lyons chanser om spel ute i Europa nästa säsong blir allt mindre. Då formen inte helt är på plats är det svårt att se varför marknaden har dem som klara favoriter till seger.

Det har varit en tuff utmaning att slå Nantes. De har klarat av att undvika nederlag i tio raka matcher, i alla tävlingssammanhang. Tränaren Antoine Kombouare har hittat en bra balans och stärkt försvarsspelet. På hemmaplan har Nantes bara förlorat en enda gång under säsongen. Den förlusten kom inte helt oväntat mot mästarna PSG.

Hela säsongen har varit ömsom vin, ömsom vatten för Lyon. När spelarna återvände efter fotboll-VM blev det en förlösande seger över Brest. Dock följdes prestationen upp av en hemmaförlust mot mittenlagen Clermont - där Lyon misslyckades med att hitta nätmaskorna. Tränaren Laurent Blanc är under hårt press, då det är 9 poäng upp till Monaco, som har en Europa Conference League kvalbiljett.

Nantes har ett frågetecken på Nicolas Pallois, som är tveksam till start, på grund av att han utgick skadad sist. Samuel Moutoussamy är avstängd, då han har dragit på sig fem gula kort. Lyon har ett stort avbräck på spelfördelaren Houssem Aouar, som dras med en lårskada.

I och med att Nantes har varit så pass svårslagna på hemmamark ska de inte ses som någon underdog i ligamatchen mot Lyon - som har visat sig vara inkonsekventa under hela säsongen. Därmed blir det ett spel på att Lyon inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en rak hemmaseger.

Speltips Nantes - Lyon:
1X - odds 1.71 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Nantes:
Alban Lafont, Fabien Centonze, Jean-Charles Castelletto, Andrei Girotto, Quentin Merlin, Pedro Chirivella, Moussa Sissoko, Evann Guessand, Ludovic Blas, Moses Simon & Mostafa Mohamed.

Preliminär startelva - Lyon:
Anthony Lopes, Sael Kumbedi, Sinaly Diomande, Castello Lukeba, Nicolas Tagliafico, Maxence Caqueret, Thiago Mendes, Tete, Rayan Cherki, Karl Toko Ekambi & Alexandre Lacazette.
---

This is the stats tab
This is the post tip