I returen av kvalfinalen till franska Ligue 1 har Nantes en stor fördel när de tar emot Ligue 2 laget Toulouse på La Beaujoire. Det första mötet vann Nantes borta med 2 - 1 och var det klart bättre laget. Toulouse har en enorm uppförsbacke, eftersom de behöver göra minst två mål för att flyttas upp till toppdivisionen. Med tanke på hur lite Toulouse skapade i det första mötet kommer det att bli svårt. Även om Nantes inte behöver vinna för att behålla sin plats i Ligue 1 så har de alla förutsättningar på sin sida.

I slutskedet av Ligue 1 var Nantes det tredje formstarkaste laget. Nantes avslutade säsongen med fyra segrar och en förlust. Detta räckte att ta dem upp till en kvalplats. Den stora framgången ligger i målskyttet där Nantes nätade 14 gånger under de 5 sista omgångarna. Offensiven fortsatte att leverera även i kvalet, där Nantes hade en 2 - 1 ledning efter 22 minuters spel. Därefter flyttade Toulouse upp sina positioner och attackerade med fler spelare, men det var ändå Nantes som hade de bästa lägen.

Det första finalmötet slutade 2 - 1, men Nantes borde ha vunnit med betydligt större siffror. Toulouse ska dessutom vara ett starkt hemmalag, vilket de också visade under kvalet när de besegrade Grenoble med 3 - 0. Ändå lyckades de inte skapa någonting efter det tidiga underläget. Liknande scenario är att vänta på i Nantes, som kan spela på resultat. Dock vill Nantes givetvis vinna mötet och kommer att få laborera med stora fria ytor, precis som i det första mötet, då Toulouse måste gå till attack.

I det första finalmötet visade Nantes en stor styrka och att de är ett Ligue 1 lag som inte tänker åka ur toppdivisionen. Toulouse hade bekymmer i försvaret samt att målvaktsspelet inte höll någon vidare nivå. Nantes är klasser bättre och kommer att gå segrandes ur duellen. När marknaden erbjuder över dubbla pengar på att Nantes vinner igen så finns det ett stort värde att hämta i oddset. Därmed lägger jag ett spel på en rak Nantes seger och att de i och med detta stannar kvar i Ligue 1.

Speltips Nantes - Toulouse:
1. Odds 2.20 hos Pinnacle , Bethard & SpeedyBet .

---
Preliminär startelva - Nantes:
Alban Lafont, Charles Traore, Nicolas Pallois, Jean-Charles Castelletto, Dennis Appiah, Pedro Chirivella, Imran Louza, Moses Simon, Ludovic Blas, Randal Kolo Muani & Kalifa Coulibaly.

Preliminär startelva - Toulouse:
Maxime Dupe, Kelvin Adou, Sebastien Dewaest, Ruben Gabrielsen, Steven Moreira, Brecht Dejaeghere, Stijn Spierings, Kouadio Kone, Deiver Machado, Amine Adli & Vakoun Issouf Bayo.
---

This is the stats tab
This is the post tip