På San Paolo-stadion i Neapel ser det ut som att Napolis öppningsmatch i Europa League mot holländska AZ Alkmaar ändå ska bli av. Gästerna har drabbats av 13 stycken positiva Covid 19 fall! På hemsidan skriver dem att AZ planerar ändå att spela bortamötet mot Napoli, enligt UEFAs regler, såvida inte de lokala myndigheterna förbjuder matchen. I så fall blir det Napoli kross.

Napoli har inlett den italienska Serie A med tre raka storsegrar. Först blev det 2 - 0 borta mot Napoli, sedan 6 - 0 hemma mot Genoa och senast blev det 4 - 1 hemma mot formstarka Atalanta. Innan Atalanta matchen skulle Napoli ha spelat ett bortamöte mot Juventus, men Napoli kom inte till start på grund av egna Covid 19 problem. Förbundet straffade Napoli med en 0 - 3 förlust. Men ute på fotbollsplanen har Napoli spelarna hittat en drömform och vunnit enkelt mot allt motstånd hittills i Italien.

Som om detta inte vore ett svårt nog bortamöte för AZ har de på sin hemsida först bekräftat att åtta spelare inte skulle vara tillgängliga för resan till Neapel, efter att de testat positivt för Covid-19. På tisdag eftermiddag meddelades att ytterligare fem spelare i truppen hade fått Corona. AZ har valt att ännu inte gå ut med några namn, i skrivandets stund. AZ har därmed bara 17 tillgängliga spelare att välja bland. Om matchen mot förmodan spelas så har jag svårt att se AZ skapa någonting i detta möte.

Napoli har dessutom en bred trupp och kan vinna enkelt även med rotation i startelvan. Jag spelar på att Napoli vinner matchen med fler än två måls marginal, men slänger in en försäkring om de bara vinner med två mål. Spelet blir alltså Napoli asiatisk handikapp -2, vilket innebär en förlust vid bara en ettmåls seger för Napoli, oavgjort i matchen eller en AZ seger, pengarna tillbaka vid seger med två mål för Napoli (2–0, 3–1, etc.) och vinst vid en Napoli seger med två eller fler måls skillnad (3–0, 4–1, etc.).

Speltips Napoli - AZ Alkmaar:
1 asian hcp -2. Odds 2.28 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Napoli:
Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Nikola Maksimovic, Kalidou Koulibaly, Elseid Hysaj, Fabian, Stanislav Lobotka, Matteo Politano, Dries Mertens, Hirving Lozano & Victor Osimhen.

Bekräftad startelva - AZ Alkmaar:
Marco Bizot, Owen Wijndal, Bruno Martins Indi, Pantelis Hatzidiakos, Jonas Svensson, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Fredrik Midtsjoe, Jesper Karlsson, Dani de Wit & Yukinari Sugawara.
---

This is the stats tab
This is the post tip