Åttondelsfinal, del 1 av 2, i Champions League. Italienska Napoli får börja hemma på San Paolo-stadion mot en av på förhand tippade favoriter - Barcelona. Även i denna match är Barcelona en liten favorit till att vinna den, till cirka 2.15 i odds. Men Napoli får inte underskattas eftersom de är hemmastarka och har kommit igång ordentligt på sistone. Napoli har fyra vinster på de fem senaste matcherna, där de har öst in mål. Det har även Barcelona gjort så det mesta talar för att vi får se ett målrikt första möte.

När Gennaro Gattuso tog över som manager i Napoli efter Carlo Ancelotti i december 2019 var det inte många som trodde på att han skulle göra det bättre. Två månader senare ligger Napoli på en sjätteplats i Serie A, med en stark form i ryggen. Det som framförallt har fungerat bra under Gattusos tid är anfallsspelet. Napoli har stått för en offensiv och attraktiv fotboll där de har nätat i sina samtliga fem senaste matcher. Den stora vändningen kom ändå i matchen mot Juventus, där Napoli vann med 2 - 1.

Därefter blev det hela 4 - 2 borta mot Sampdoria. Mål fortsatte Napoli göra även i nästa match hemma mot Lecce, men till slut blev det ändå en förlust med 2 - 3. Sedan blev det 1 - 0 borta mot Cagliari och i den senaste matchen vann Napoli borta med 2 - 1 mot Brescia, som ligger nästsist i tabellen. Gattuso ska ha beröm för sitt arbete med Napoli, där laget har en stekhet målform. Dock finns det en hel del kvar att jobba med när det gäller försvarsspelet, som är lagets stora akilleshäl fortfarande.

Gästerna Barcelona har också bytt tränare under säsongen där Quique Setien äntligen börjar sätta sin prägel. Det tog ett tag innan spelarna hittade rätt i hans taktik och länge blev det bara uddamålssegrar - fram tills den senaste ligamatchen då fitstjärnan Leo Messi klev fram. Barcelona vann hemma med hela 5 - 0 mot Eibar, där Leo Messi gjorde fyra mål i matchen. Att Luis Suarez och Ousmane Dembele är långtidsskadade gjorde ingen skillnad, då det även finns goda ersättare för dem i anfallet.

Det ska även nämnas att Barcelona inte riktigt har hittat toppformen i försvaret. Förvisso lyckades de hålla nollan hemma mot Eibar, men dessförinnan blev det insläppta mål i fyra raka matcher mot Valencia, Levante, Betis och Getafe. Att möta formstarka Napoli borta blir en riktig tuff utmaningen och jag tvivlar starkt på att Barcelonas försvar håller. Offensivt ska Barcelona fortsätta prestera och göra mål. Napoli likaså. Därmed finner jag ett värde i oddset 1.80 på att vi får se minst 3 mål i matchen.

Speltips Napoli v Barcelona:
Över 2,5 mål - odds 1.80 bet365

---
Bekräftad startelva - Napoli:
David Ospina, Mario Rui, Konstantinos Manolas, Nikola Maksimovic, Giovanni Di Lorenzo, Piotr Zielinski, Diego Demme, Fabian, Jose Maria Callejon, Lorenzo Insigne & Dries Mertens.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Nelson Semedo, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Frenkie De Jong, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Lionel Messi & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip