Det är märkligt att returen i Europa League slutspelet mellan Napoli och Barcelona ses som en öppen historia hos spelbolagen. Det första mötet på Camp Nou slutade 1 - 1. Napoli var inte direkt något sämre lag där. Barcelonas kvittering kom dessutom på en straff. På hemarenan Stadio Diego Armando Maradona är Napoli i regel urstarka och extremt svåra att slå. Något som Barcelona också kommer att få kämpa med. Då oddsen är jämna finns det mest värde i att Napoli avancerar vidare i slutspelet.

I och med att bortamålsregeln inte gäller längre kan inte Napoli nöja sig med ett mållöst resultat. Förutom att de slåss i Europa League har Napoli fortsatt en bra chans till ligaguldet i Serie A. Det är bara två poäng upp till tabellettan AC Milan. I år har inte Napoli förlorat någon ligamatch, på sex omgångar. Formen är fin inför returen mot Barcelona, där en poäng räddades i den senaste ligamatchen borta mot Cagliari. Victor Osimhen nätade sitt 7:e mål för säsongen. I Europa League har han 4 fullträffar.

Barcelona är fortsatt under konstruktion med Xavi som tränare. De är utan nederlag i sina fem senaste matcher. Dock har det blivit förluster i diverse cuper när bättre lag har stått på andra sidan gräset. I den senaste omgången presenterades den forna Arsenal lagkaptenen Pierre-Emerick Aubameyang då han nätade ett hattrick mot Valencia i 4 - 1 segern. Dock var det ett formlöst lag som gjorde en bedrövlig insats. Även om inte ska tas ifrån Barcelona spelarna. I Neapel blir det betydligt svårare.

Båda lagen har ett par frågetecken inför starten. I Napoli är Hirving Lozano, Matteo Politano, Stanislav Lobotka, Andre Zambo Anguissa och Lorenzo Insigne tveksamma till start. I Barcelona är Samuel Umtiti, Ansu Fati, Alejandro Balde och Sergi Roberto i sjukstugan. Samt att Eric Garcia and Frenkie de Jong klev av skadade tidigt senast. Napoli, som har släppt in minst mål av alla i Serie A, gör sällan en dålig insats på hemmaplan. Eftersom de är sylvassa även framåt väntas de gå segrandes ur duellen.

Därmed blir det ett spel på att Napoli går vidare i Europa League, antingen genom en seger efter fulltid, övertid eller på straffar.

Speltips Napoli - Barcelona:
Napoli Vidare. Odds 1.95 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Napoli:
Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Kalidou Koulibaly, Juan Jesus, Mario Ruiz, Diego Demme, Eljif Elmas, Piotr Zielinski, Dries Mertens & Victor Osimhen.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Sergino Dest, Ronald Araujo, Gerard Pique, Jordi Alba, Pedri, Sergio Busquets, Gavi, Adama Traore, Pierre-Emerick Aubameyang & Ferran Torres.
---

TV: Experternas helgdubbel till fyra gånger pengarna




This is the stats tab
This is the post tip