Speltips: Barcelona över 4,5 hörnor @ 1,72 - Bethard -

Champions League möte mellan Napoli och Barcelona. Två lag som är en bit ifrån förstaplatsen i sina respektive inhemska ligor.

Napoli är inte bättre än nia i Serie A. Det är hela 27 poäng upp till serieledande Inter och nio poäng till Champions League plats. Är inte kvar i Coppa Italia så det här är lite sista chansen att göra något bra av säsongen. Har inför denna match bytt tränare. Francesco Calzona har tagit över efter Walter Mazzarri och Calzona blir den tredje att basa över laget den här säsongen. Rudi Garcia tog över inför säsongen efter att Luciano Spalletti lämnat skutan. I vanliga fall brukar det sägas att lag mår bra av tränarbyte men i det här fallet vet det sjutton om det är så. Känns bara rörigt i klubben och tror att både ledningen och spelarna bara vill att säsongen ska ta slut så man får sondera och börja om på nytt nästa säsong.

I Champions League hade Napoli en rätt lätt grupp med Braga och Union Berlin som man hamnade före. Real Madrid som vann gruppen på maximala 18 poäng var det inget att göra åt. Hade både målglada och målfattiga matcher men släppte till fem hörnor eller fler i 5 av 6 matcher. Även när man mötte Fiorentina och Inter i Supercupen så blev det en del hörnor för motståndarna. I ligan har det var rätt tamt med både mål och hörnor på slutet.

Inga avstängningar eller skador i truppen gör att Calzona kan välja den elva han önskar. Victor Osimhen stod över senast men är nu tillbaka och troligen en startman.

Napoli vill framåt, öppnar upp bakåt.

Barcelonas säsong har inte varit fullt så svag som Napolis. Ligger trots allt trea i La Liga och även om avståndet till ledande Real Madrid är åtta poäng så känns det inte helt kört än. Tränare Xavi blir nog ändå kvar säsongen ut men redan klart att det blir annan röst på bänken till hösten.

Tog hem sin Champions League grupp före Porto, Shakhtar och Antwerpen. Tre raka och 9-2 i målskillnad hemma. En vinst och två förluster samt 3-4 i målskillnad borta. Snittade 5-6 hörnor per match och det var bara i "bortamötet" (spelades i Hamburg) mot Shakhtar man inte nådde upp till fem hörnor. Även i ligan har Barca på slutet snittat 5-6 hörnor både hemma och borta.

Dras fortsatt med en del skador och Alejandro Balde, Marcos Alonso, Sergi Roberto, Gavi, Ferran Torres och Joao Felix förväntas ej kunna medverka.

Robert Lewandowski given som central anfallare och kan komma att flankeras av ungtupparna Vitor Roque (18) och Lamine Yamal (16). Dessa kids har snabbhet och teknik som främsta egenskaper och bör kunna ta sig runt ett flertal gånger på kanterna och på så sätt skapa farligheter i form av målchanser och hörnsparkar.

Napoli med ny tränare vill nog gå framåt här och det känns som att de behöver en ledning att gå på inför mötet i Spanien. Detta lär öppna upp för kontringar för Barcelona och med bra passningsfötter på Ilkay Gundogan och Frenkie de Jong så kan Roque & Yamal sättas i bra lägen. Hörnlinan på Barcelona känns rätt givmild och vi tror att Xavis gäng ska kunna uppnå minst 5-6 hörnor eller fler på Stadio Diego Armando Maradona.

Spelet sitter om Barcelona skapar minst fem hörnor i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip