Så som Napoli har spelat i den italienska Serie A denna säsong borde hemmamötet på Diego Armando Maradona Stadium mot Bologna bli en parkpromenad. Efter att ha tagit nio raka segrar i ligaspelet blev det mållöst senast på Roms Olympiastadion mot AS Roma. För mittenlaget Bolognas del, som har varit dåliga i bortaspelet, blev det en storförlust när AC Milan gästade dem Renato Dall'Ara Stadium. En ny storförlust är trolig då Napoli är bättre i hästlängder och dessutom på jakt efter Scudetton.

Efter att ha tagit åtta raka segrar i Serie A gjorde Napoli en tuff resa till huvudstaden, där det blev mållöst. Dock var Napoli det bättre laget. Anfallsstjärnan Victor Osimhen, som har nätat 5 gånger i ligaspelet, träffade virket två gånger om i matchen. Tränaren Luciano Spalletti, som har gjort ett lysande jobb, blev utvisad efter slutsignalen, men finns ändå redo att coacha laget på telefon, så inget avbräck. På hemmaplan är Napoli starka och obesegrade i femton raka Serie A matcher. Självförtroendet är på topp.

Så är inte fallet i Bologna, som har en tung 2 - 4 förlust bakom sig mot AC Milan. Där gjorde Zlatan Ibrahimovic ett självmål, samt att Musa Barrow gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Bologna fick ytterbacken Adama Soumaoro utvisad och sedan även mittfältaren Roberto Soriano. Båda missar mötet mot Napoli. Defensiven fortsätter att vara kass i Bologna, med 19 insläppta mål efter nio omgångar. På bortaplan är de nästsämst i ligan med bara två poäng efter fyra bortamatcher, där de har släppt in 11 mål.

Napoli, som jagar AC Milan i toppen av tabellen, har varit bäst av alla i försvaret, med tre insläppta mål. Även framåt har de varit grymma och nätat 19 gånger. Mot Bologna brukar Napoli har det enkelt, där de har vunnit åtta av de elva senaste ligamöten. I och med att Bologna läcker in mål kommer de med stor sannolikhet att fortsätta göra så i Neapel. Risken är stor att en ny storförlust väntar Bologna, vars form är iskall. Därmed lägger jag ett spel på att Napoli vinner matchen med fler än ett mål i marginal.

Speltips Napoli - Bologna
1 asian -1,5 (samma som Napoli -1,5 mål) - odds 1.89 hos Pinnacle & bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Napoli:
David Ospina, Mario Rui, Kalidou Koulibaly, Amir Rrahmani, Giovanni Di Lorenzo, Diego Demme, Fabian Ruiz, Eljif Elmas, Hirving Lozano, Victor Osimhen & Lorenzo Insigne.

Preliminär startelva - Bologna:
Lukasz Skorupski, Lorenzo De Silvestri, Gary Medel, Arthur Theate, Andreas Skov Olsen, Nicolas Dominguez, Jerdy Schouten, Mattias Svanberg, Aaron Hickey, Musa Barrow & Marko Arnautovic.
---

This is the stats tab
This is the post tip