Speltips: Bologna X2 @ 1,78 - Coolbet -

Serie A möte mellan två lag som har sikte på Europa nästa säsong.

Napoli kommer till matchen med fyra raka utan vinst, så formen är inte där den borde vara. Roma är det enda topplaget man mött på dessa fyra. Empoli, Frosinone och Udinese är alla lag som fightas för att stanna kvar i högsta serien och således håller till i bottenskiktet av tabellen.

I senaste matchen mot Udinese hade man 1-0 till stopptid då man slarvade bort viktiga poäng genom att låta motståndarna kvittera. Även i matchen innan, mot Roma så gjorde motståndarna mål sent i matchen.

Har ändå i skrivande stund åttondeplatsen, om än med en match mer spelade än bakomvarande Fiorentina som bara är en poäng bakom. Ska möta Viola 19/5 och där avgörs troligen vilket av lagen som missa Europaspel nästa säsong.

Saknade senast offensiva pjäser i Giacomo Raspadori, Piotr Zielinski och Khvicha Kvaratskhelia får se om någon av dem kan medverka här annars ser det åter ut att bli lite av en one-man-show framåt med Victor Osimhen som trots Napolis rätt dassiga form i alla fall gör sitt jobb på topp. Fyra mål på de fem senaste är inte illa och då fick han ändå ett mål bortdömt för offside mot Udinese. Får se om han blir kvar i Napoli nästa säsong. Chelsea verkar väldigt angelägna om att knyta till sig den nigerianske landslagsanfallaren inom kort.

Bra chans för Bologna att ta minst en poäng i Neapel!

Bologna har gjort en finfin säsong och är på fjärde plats. Ännu inte säkrat Champions League spel nästa säsong men har fyra poäng till godo på Roma och Atalanta som är de lag som hotar närmast. Har serietrean Juventus i nästa omgång, men då borde Juve redan ha säkrat Champions League spel eftersom de denna helg har jumbon Salernitana på hemmaplan.

Bara förlorat en av de 15 senaste (0-1 mot ligavinnande Inter) men fyra av de fem senaste är enpoängare. 0-0 x 3 mot Frosinone, Monza och Torino. 1-1 mot Udinese och 3-1 mot Roma visar att defensiven funkar kanon medan man kan önska lite mer power framåt.

Jesper Karlsson har inte gjort något stort intryck sedan flytten från AZ. Fick lite speltid i början men sedan bänkplats kombinerat med skador. Bäste målskytten är Joshua Zirkzee som gjort 11 baljor. Dock är det Milan-lånet Alexis Saelemaekers som sett bäst ut på slutet med tre mål på de fem senaste.

Kapten Lewis Ferguson som nyligen röstades fram till bästa mittfältaren i Serie A är borta med knäskada och gör Adama Soumaroro sällskap hos rehab-teamet.

Sam Beukema avstängd senast är åter och hoppas ta tillbaka mittbacksplatsen men det kan bli tufft då Riccardo Calafiori stod för en stark insats i Beukemas frånvaro. Framåt är den unge dansken Jens Odgaard redo efter skada men såg lite ringrostig ut i sitt inhopp mot Torino och lär knappast starta här.

Då det är två lag som för stunden har svårt att vinna så känns det som att krysset ligger nära till hands. Napolis oförmåga att hålla tätt i slutet av matcherna gör dock att vi lägger till tvåan som säkerhetsåtgärd. Håller Bolognas duktiga backlinje bara koll på Osimhen så finns det goda chanser att man reser hem med minst en poäng i bagaget.

Spelet sitter om Bologna vinner eller spelar oavgjort i matchen. Vinner Napoli så är insatsen förlorad.
This is the stats tab
This is the post tip