Napoli har gått knackigt i år och har några viktiga veckor framför sig i Serie A. Här är mitt speltips mot Cagliari.

SERIE A
6. Napoli 15 7 3 5 26:18 8 24
16. Cagliari 15 3 4 8 15:27 -12 13

Napoli hemma
7 2 1 4 10:12 -2 7

Formen
V, F, F, F, V

Senaste match
Napoli - Sporting Braga 2-0

Saknar: Cajuste (avstängd), Mario Rui, Olivera

Cagliari borta
7 0 2 5 4:12 -8 2

Formen
V, F, O, F, V

Senaste match
Cagliari - Sassuolo 2-1

Saknar: Rog, Caprodossi (osäker)

Upp till bevis, Napoli

Lördag kväll på Diego Armando Maradona Stadion. Napoli har mycket att bevisa efter tre raka förluster (visserligen mot tufft motstånd i form av Real Madrid, Inter och Juve) följt av att man nu i veckan tog en trepoängare i Champions League mot Braga (2-0). Avancemanget till slutspelet är därmed klart och förhoppningsvis, för deras del, är självförtroendet färskt tillbaka på en acceptabel nivå igen.
Cagliari är ett mycket svagt bortalag. Nykomlingen har inte vunnit en enda match på sju försök och bara gjort fyra mål. Napoli har å sin sida varit väldigt svaga hemma där man bara vunnit två av sju matcher. Men det finns förstås mer att få ut av den här truppen. Frågan är om Mazzarri är rätt man att få ut det?
Fronttrion Politano, Osimhen och Kvaratskhelia tror jag är i tillräckligt bra slag för att såra Cagliari den här lördagen. Napoli bör kunna gå på en rejäl offensiv och ändå inte behöva oroa sig överdrivet mycket för Cagliaris kontringshot. Gästerna kommer troligtvis sjunka ned djupt och hoppas på att frustrera Napoli till misstag och öppningar för att ställa om. Men får Napoli bara in 1-0-målet här så tror jag att det räcker långt.
Jag tror att Napoli knyter näven och bygger vidare på segern mot Braga och avancemanget i CL. Det är ett måste att börja vinna i ligan nu och avsluta starkt innan julledigheten och Cagliari hemma ska man klara av.

SPELTIPS
Jag spelar Napoli och under 3,5 mål till 1.74 hos nya spelbolaget X3000 (3/5 units). Jag bygger spelet via deras Betbuilder-funktion.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip