Napoli:

Regerande mästarna Napoli tar sig an nästjumbon Empoli i den tidiga söndagsbataljen i Serie A. Napoli, som spelade Champions League i onsdags när man kryssade, 1-1, mot Union Berlin, återfinns på en fjärdeplats i Serie A med resultatraden 6-3-2. Stadio Diego Armando Maradona har inte riktigt varit den fästning som Rudi Garcia nog hoppas att hemmaarenan ska vara, och Napoli har redan förlorat två matcher på hemmaplan – mot Lazio och Fiorentina.

Hemma mot Empoli får dock Napoli bära ett stort favoritskap. Det är ett lag med stor, stor kvalitet även om Garcia inte fått alla bitar att falla på plats efter fjolårets succésäsong under Luciano Spalletti. Anfallsstjärnan Victor Osimhen är fortfarande skadad, men i övrigt ser skadeläget bra ut och Garcia får tillbaka Natan från avstängning. Giacomo Raspadori är en annan anfallstyp än Osimhen, men har målnäsa och kan producera i nigerianens frånvaro.

Empoli:

Aurelio Andreazzolis Empoli har det tuffare i Serie A och återfinns på nästjumbopositionen med blott sju inspelade poäng på elva matcher. De två segrarna har kommit mot jumbon Salernitana och – överraskande – borta mot Fiorentina. Senast blev det förlust borta mot Frosinone, 1-2, där Francesco Caputo snyggade till siffrorna i slutminuterna. Målskyttet har varit ett gissel för Empoli som bara producerat fyra (!) mål så här långt. Bortsett från de två baljorna mot Fiorentina har Empoli kammat noll mot topplagen, där man dragit blankt mot Juventus, Roma, Inter och Atalanta. Empoli släppte dessutom in hela sju mål mot José Mourinhos Roma.

Maleh är tillbaka från avstängning. Pezzella är skadad och det finns frågetecken för Destro och Walukiewicz.

Napoli storfavorit

Napoli är förstås storfavorit här och det är en match som ambitiösa Partenopei bara ska vinna för att haka på i toppen. Napoli att vinna och hålla nollan till 2,10 hos Lucky Sports skulle kunna vara ett alternativ med tanke på Empolis offensiva bekymmer. Napolis defensiv har inte varit fläckfri i säsongsinledningen, men på hemmaplan förväntar jag mig att de regerande mästarna dominerar den här tillställningen.
This is the stats tab
This is the post tip