Napoli:

Det bjöds på högoktanig underhållning i Neapel i veckan, när italienska mästarna tog sig an Real Madrid i Champions League. Napoli mäktade inte riktigt med att stå emot ett Jude Bellingham-lett Real Madrid och gästerna från Spanien vann till slut med 3-2 i en mål- och chansglad match som avgjordes av en häxpipa från Federico Valverde.

Napoli har varit målglada på sistone och offensiven under Rudi Garcia börjar verkligen komma i gång. Anfallsstjärnan Victor Osimhen har börjat producera, fjolårsstjärnan Kvicha Kvaratskhelia har börjat komma i gång igen efter den skadedrabbade säsongsinledningen och i övrigt bidrar även fler spelare i målkolumnen. Mot Real slog Leo Östigård – som tillsammans med Natan tycks befäst mittlåset för stunden – och Piotr Zielinski till, den sistnämnde från straffpunkten. I Serie A har Napoli två raka storsegrar – 4-1 mot Udinese och tunga 4-0 mot Lecce, som varit en överraskning under hösten – med sju olika målskyttar.

Defensivt saknas fortfarande Amir Rrahmani och Juan Jesus (och Pierluigi Gollini) och jag vill fortsatt höja frågetecken för den napolitanska defensiven, som jag tror kommer bli satt på nya prov under söndagen mot ett offensivt viktat Fiorentina.

Fiorentina:

La Viola har, precis som Napoli, 14 inspelade poäng efter sju omgångar och har tre segrar och ett kryss på de fyra senaste Serie A-matcherna. Fiorentina spelade i Europa Conference League i torsdags där man fick kämpa sig till en poäng hemma mot ungerska Ferencvaros på Stadio Artemio Franchi efter att ha hamnat i ett 0-2-underläge. Antonín Barák reducerade, men det dröjde till minut 93:e innan Jonathan Ikoné kunde sätta kvitteringen.

Fiorentina har annars visat fin målform på sistone där man inte lämnat en match mållöst sedan stortorsken mot Inter i början av september. Därefter har Fiorentina producerat 13 mål på sex matcher, samtidigt som defensiven inte heller är omutbar.

Vincenzo Italiano saknar Pierozzi, Yerry Mina och Dodo, där den sistnämndes ersättare på högerbacksplatsen – 19-årige Michael Kayode – kommer sättas på rejäla prov mot en allt mer formstark Kvaratskhelia. Frågetecken även för Gaetano Castrovili.

Två målglada lag

Napoli börjar visa bättre och bättre form, särskilt i offensiv väg, även om det blev ett tungt nederlag mot Real Madrid i veckan. Fiorentina, som alltid framåtlutat under Italiano, har också varit målglada på sistone och båda lagen har visat sig kapabelt att läcka in ett och annat mål bakåt. Över 2.75 mål finns till 1,83 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip