Supercupen i Saudi mellan Napoli och Fiorentina. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Napoli - Fiorentina 1-3

Napoli - Fiorentina 1-0
Fiorentina - Napoli 0-0

Serie A
4. Fiorentina 20 10 4 6 29:21 8 34
8. Napoli 20 9 4 7 30:25 5 31

Napoli form
F, F, O, F, V

Senaste match
Napoli - Salernitana 2-1

Napoli form
V, V, F, V, O

Senaste match
Fiorentina - Udinese 2-2

Napoli en skugga av sig själv

Saudiarabien står som värd för den italienska supercupsemin mellan Napoli och Fiorentina (Inter-Lazio spelas på torsdagen) Det känns förstås väldigt genuint... men fotbollsvärlden styrs av pengar. Det är inget nytt.

Så till matchen. Napoli har verkligen haft svårt att leva upp till förväntningarna efter den fantastiska säsongen 2022/2023. Det började tufft med att tränaren Luciano Spalletti valde att sluta på topp och hoppa på det italienska landslaget. Walter Mazzarri som ersatt har haft ett otacksamt jobb att jämföras med Spallettis arbete, och det har inte gått särskilt bra.

Laget ligger på en åttondeplats i ligan och har en svag period bakom sig. Senast slog man visserligen Salernitana hemma (2-1) men det var ett svagt motstånd och ingen direkt värdemätare. Innan dess torsk och uttåg i Coppa Italia med 0-4 mot Frosinone, torsk med 2-0 borta mot Roma, 0-0 hemma mot Monza och torsk 3-0 borta mot Torino. Mazzarri sitter långtifrån säkert och måste börja vända på steken snabbt om han ska få vara kvar.

Fiorentina är å andra sidan på helt rätt väg. Man har ett spännande och välfungerande lag. 2-2 senast mot Udinese men en stabil trend i Serie med flera trepoängare de senaste omgångarna. Coach Italiano har byggt upp ett lag som uppträder just som ett lag. Man kommer till matchen med att ha räddat en pinne i minut 87 och således ändå en positiv känsla även om man förstås hade siktet inställt på tre poäng. Dessa två lag har möts en gång den här hösten och då vann Fiorentina i Neapel med 3-1 - vilket jag definitivt tror ger dem ett psykologiskt övertag mot Napoli, som inte riktigt vet vad de står för i år.

Skade- och frånvaromässigt saknar Napoli dessutom stjärnanfallaren Osimhen som är på Afcon liksom startmittfältaren Anguissa. Förstemålvakten Meret är skadad och övriga som missar är Natan och Olivera. Några spelare är frågetecken som Zielinski, Cajuste och Demme.
Fiorentina kan spela nyförvärvet Marco Faraoni. Castrovilli och Gonzalez är out medan Kouame är på Afcon med Elfenbenskusten.

Preliminära elvor (Sportsmole.com)

Napoli: Gollini; Di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Rui; Cajuste, Lobotka, Zielinski; Politano, Raspadori, Kvaratskhelia

Fiorentina: Terracciano; Kayode, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi; Duncan, Arthur; Sottil, Bonaventura, Ikone; Beltran

SPELTIPS
Jag tycker det är fördel Fiorentina på det bästa här och spelar Fiorentina att lyfta gå vidare till 2.00 hos Expekt (3/5 units). Det innebär att även eventuell förlängning och straffar är inräknad. Vill man hellre lira rak tvåa finns den till 2.88.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip