Napoli:

Har ett gyllene läge inför returen i Neapel efter 2-0-segern på bortamark. Napoli hade en förvånansvärt enkel resa till Frankfurt och vann komfortabelt. Victor Osimhen gjorde ledningsmålet och när Frankfurt-stjärnan Randal Kolo Muani visades ut med en halvtimme kvar kunde Giovanni Di Lorenzo strax därefter utöka ledningen.

Allt talar för att Napoli lyckas ta sig vidare till kvartsfinal hemma på Stadio Diego Armando Maradona och Partenopei studsade i helgen tillbaka till vinnarspåret med en fin 2-0-seger mot Atalanta, vilket gjorde att man åter utökade serieledningen till 18 poäng. Succévärvningen Kvicha Kvaratskhelia gjorde ett riktigt läckert mål och Napoli visar inga tecken på att slå av på takten – och kan dessutom kosta på att lägga stort fokus även på Champions League-spelet, med tanke på det gynnsamma läget i ligaspelet.

Målvakten Alex Meret fick en känning på uppvärmningen mot Atalanta och deltog inte i den matchen, där Pierluigi Gollini tog plats mellan stolparna. Även backbjässen Kim Min-jae – som varit fenomenal den här säsongen – klev av med en känning i slutet. Det finns ett litet frågetecken för duon till Frankfurt-matchen, även om Napoli hoppas ha båda tillgängliga. Hirving Lozano är dock tillbaka i truppen, men Giacomo Raspadori missar.

Preliminär startelva: Meret; Oliveira, Min-Jae, Rrahmani, Di Lorenzo; Zielinski, Lobotka, Anguissa; Kvaratskhelia, Osimhen, Politano

Eintracht Frankfurt:

Regerande Europa League-mästarna står inför en riktigt tuff utmaning att vända på 0-2-underläget från hemmamötet senast. Frankfurt får dessutom klara sig utan lagets klart bästa spelare i Randal Kolo Muani – som öst in poäng den här säsongen, men som är avstängd efter det röda kortet senast. I fransmannens frånvaro ser Rafael Borré ut att få leda linjen, understödd av skickliga spelare i Daichi Kamada och Mario Götze – som har en riktigt fin säsong även han. Dock är Jesper Lindström skadad – ytterligare ett tungt avbräck för Frankfurts offensiv.

Formen har dalat lite på slutet för Frankfurt, som efter förlusten borta mot RB Leipzig har två raka kryss – mot Wolfsburg och senast hemma mot bottenlaget Stuttgart – sedan första mötet mot Napoli. I ligaspelet har man resultatraden 1-2-2 på de fem senaste för Bundesligasexan, som dessutom inte är liga vassa borta som hemma. Det har dessutom varit en hel del skriverier inför returen i Neapel om huruvida Frankfurts högröstade supporterskara kommer tillåtas ta plats på San Paolo, och i skrivande stund ser det ut som att Frankfurt får klara sig utan sitt bortafölje under onsdagsaftonen.

Preliminär startelva: Trapp; Tuta, Hasebe, Ndicka; Buta, Sow, Rode, Max; Kamada, Gotze; Borre

Speltips:

Napoli är det klart bättre och jag har svårt att se hur Frankfurt – utan två av sina främsta offensiva pjäser i Kolo Muani och Lindström – och med underläge 0-2 från första mötet ska lyckas skapa någon större spänning i Neapel. Napoli är det bättre laget och har ett så pass gynnsamt ligaläge att man kan ägna fullt fokus åt den här returen. Oliver Glasner har gjort ett imponerande arbete i Frankfurt, men jag tror det här blir för tufft för den tyska ligasexan.

Napoli -1 finns till 1,78 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip