Speltips: Napoli - Frosinone båda lagen gör mål @ 1,72 - Nordicbet -

Cupdags i Italien där Napoli kliver in så sent som i 8-delsfinal. Detta pga spel i Europa. Har haft ett tufft spelschema med inhemska ligan och spel i Champions League. Stått för en del bottennapp som tex 0-1 mot Empoli (som blev tränare Rudi Garcias sista match på bänken) men senast besegrade man bortasvaga Cagliari med 2-1 och tog sig upp på Europaplats.

Nye tränaren Walter Mazzarri börjar få lite stil på klubben och vill så klart få med sig ett bra resultat här inför helgens viktiga match i ligan mot tabellsjuan Roma. Kommer säkert lufta truppen här och spelare som Pierluigi Gollini (målvakt), Leo Östigård, Alessandro Zanoli, Gianluca Gaetano och svenske Jens Cajuste är killar som kan få chansen från start.
Framåt förväntas man vila anfallstrion Matteo Politano, Khvicha Kvaratskhelia och Victor Osimhen till förmån av Alessio Zerbin, Giacomo Raspadori och Giovanni Simeone.

Backen Mario Rui är skadefri men Mathias Olivera och Eljif Elmas saknas och man lär inte heller chansa med Piotr Zielinski som dras med en känning.

Frosinone har målat på bortaplan i fem av sex senaste matcherna

Frosinone har redan hunnit besegra Pisa och Torino (efter förlängning) i årets Coppa Italia. I seriespelet går det skapligt och man innehar trettonde plats.

På hemmaplan stoltserar man med fina siffrorna 5-2-1 men på bortaplan är det bara Cagliari som har sämre siffror. 0-2-6 är ingen munter läsning.
Även om man oftast får stryk utanför Stadio Benito Stirpe så har man i alla fall haft nätkänning i fem av de sex senaste. Har tuffa matcher som väntar i ligan där man närmast ska möta Juventus och Lazio.

Har naturligtvis inte samma bredd i truppen som dagens motståndare så tränare Eusebio Di Francesco lär inte rotera allt för mycket i startelvan men Abdou Harroui (åter efter skada senast), Walid Cheddira (på lån från Napoli) och Giorgi Kvernadze (startade senaste cupmatchen) kan få chansen. Skador på Riccardo Marchizza, Luca Mazzitelli och Reiner Jesus. Även sen test på Anthony Oyono som utgick skadad efter kvarten lirad mot Lecce.

Ett reservbetonat Napoli kommer ändå vara favoriter och troligen föra matchen men Frosinone har kraft att skapa farligheter under matchen och kan mycket väl trycka in en boll bakom Gollini. Sedan får vi se om det blir ett tröstmål eller om det räcker till förlängning eller till och med vinst.

Spelet sitter om båda lagen gör minst ett mål var.
This is the stats tab
This is the post tip