Napoli har en tuff uppgift framför sig när de ska försöka vända ett tvåmålsunderläge från den första sextondelsfinalen mot Granada i Europa League. Att Napoli inte vann matchen var inte överraskande, med tanke på skadeläget i truppen samt att Granada är ett starkt hemmalag. På bortaplan dock är Granada under all kritik, där de läcker in mål. Så Napoli har ändå en chans, även om den är liten. Då Napoli måste gå för en seger kommer ytor att uppstå och då kan vi får se en målrik tillställning.

I det första mötet tog Granada kommandot och nätade två gånger genom mål av Yangel Herrera och Kenedy på 21 minuter. Napoli skapade en hel del men lyckades aldrig peta in bollen. Därefter åkte Napoli till Bergamo för att ta sig an tabellfyran i Serie A, Atalanta, där det blev en 2 - 4 förlust. Napoli visade styrkan i sitt anfallsspel men också en sårbarhet i defensiven. Det är inte så konstigt heller då Napoli dras med stora skadebekymmer i försvaret. Till denna match får laget klara sig utan Victor Osimhen, Dries Mertens, Diego Demme, Andrea Petagna, Elseid Hysaj, David Ospina, Kostas Manolas och Hirving Lozano.

Granada får klara sig utan skadade Neyder Lozano, Luis Milla, Luis Suarez och Roberto Soldado medan mittbacken Jesus Vallejo är tveksam till start. Tränaren Diego Martinez har med sitt lag överträffat alla förväntningar under de senaste tre säsongerna, då Granada har flyttats upp til högsta ligan från Segunda Division och sedan kvalificerat sig till Europa League genom att komma på en sjunde plats i tabellen. I denna turnering har det gått lysande för Granada som har mött PSV, PAOK och Omonia.

Akilleshälen i Granada är försvarsspelet. Granada är det laget som har släppt in flest mål av alla i den spanska La Liga, nämligen 41 mål på 24 omgångar. På hemmaplan är de stabila men bortaspelet är nästsämst i ligan. De kommer till denna match från en 2 - 3 förlust mot tabelljumbon Huesca. Innan dess blev det 2 - 2 mot Levante på bortaplan och 1 - 3 mot Osasuna i bortamatchen innan. Granada har släppt in totalt tolv mål under sina fem senaste bortamatcher - vilket givetvis är under all kritik.

Därmed är jag säker på att Napoli också kommer att göra mål på Granada, fast väldigt osäker på om Napoli klarar av att hålla nollan med så många ordinarie backar skadade. Returmötet bör bli målrikt och jag spelar på att vi får se minst tre mål i matchen.

Speltips Napoli - Granada:
Över 2,5 mål - odds 1.81 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Napoli:
Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Nikola Maksimovic, Kalidou Koulibaly, Amir Rrahmani, Eljif Elmas, Tiemoue Bakayoko, Fabian Ruiz, Matteo Politano, Lorenzo Insigne & Piotr Zielinski.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Granada:
Rui Silva, Dimitri Foulquier, Domingos Duarte, German Sanchez, Carlos Neva, Yan Brice Eteki, Maxime Gonalons, Kenedy, Angel Montoro, Darwin Machis & Jorge Molina.
---

This is the stats tab
This is the post tip