Tungt Serie A-möte mellan regerande mästaren Napoli och serieledande Inter. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Napoli - Inter 3-1
Inter - Napoli 1-0

SERIE A
2. Inter 13 10 2 1 30:7 23 32
4. Napoli 13 7 3 3 26:14 12 24

Napoli hemma
6 2 1 3 10:9 1 7

Formen
V, O, F, V, F

Senaste matcher
Atalanta - Napoli 1-2
Real Madrid - Napoli 4-2

Inter borta
6 5 1 0 13:2 11 16

Formen
V, V, V, O, O

Senaste matcher
Juventus - Inter 1-1
Benfica - Inter 3-3

Fördel Inter trots bortaplan

Regerande mästaren Napoli har inte kunnat motsvara fjolåret och ser inte ut att ha styrka och tyngd nog att räcka till. Man hade en tuff match i veckan mot Real Madrid där det blev förlust med 2-4 på Bernabeu. Innan dess skakiga veckor där man i och för sig slog Atalanta i den senaste ligaomgången med 2-1 på bortagräs. Inför söndagens möte med Inter så ligger Napoli fyra i ligan och det är nog rimligast att tro att laget kommer få slåss om just fjärdeplatsen i längden. Jag tycker att det finns ett par lag som känns snäppet vassare och däribland serieledande Inter.

Gästerna från Milano toppar tabellen med två pinnar före tvåan Juventus och åtta poäng före Napoli. Inter löste skickligt 1-1 borta mot Juve i sin senaste ligamatch och 3-3 borta mot Benfica i Champions League där man är klara för avancemang inför den sista omgången. Det är mycket som är harmoniskt just nu i Inter och tränaren Simone Inzaghi gör uppenbart ett bra jobb. Frånvaromässigt är det jämnt skägg. Napoli tvingas avvara Mario Rui, Lindström och Olivera medan Inter saknar Pavard och Bastoni.

Det här blir en häftig toppmatch att se fram emot inför fulla läktare i Neapel. Min bedömning är att det är favör Inter sett till form och grundkapacitet. Det var ett otacksamt jobb som Walter Mazzarri tog över efter att Luciano Spalletti slutat på topp och tagit över det italienska landslaget. Självklart måste han få tid på sig men det känns som att laget försämrats sedan sommaren och framåt medan Inter byggt vidare och förbättrat.

SPELTIPS
Jag spelar Inter draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1.76 hos X3000 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip