Napoli:

Finaldags i Supercoppa italiana i Saudiarabien där regerande Serie A-mästarna tar sig an fjolårets Champions League-finalister Inter i Riyadh. Napoli tog sig till final genom att brotta sig förbi Fiorentina i semifinalen. Matchen var jämnare än segersiffrorna vittnar om där Fiorentina brände en straff och när det öppnades upp mot slutet av den andra halvleken kunde Alessio Zerbin sättta två ytterligare baljor.

Napoli har annars haft det väldigt tungt på sistone där Walter Mazzarri inte alls lyckats lyfta Partenopei sedan han ersatte sparkade Rudi Garcia. Regerande mästarna återfinns först på nionde plats i Serie A – hela 21 poäng bakom ledande Juventus och 20 pinnar bakom Inter.

Mazzarri saknar ett par nyckelspelare i stjärnanfallaren Victor Osimhen och viktige mittfältaren André Zambo Anguissa, som spelar Afrikanska mästerskapen. Därtill är Alex Meret, Matias Oliveira, Natan och Diego Demme skadade så Mazzarri väntas inte göra några stora förändringar från semifinalen mot Fiorentina – vilket lär innebära Jens Cajuste från start på mittfältet.

Inter:

Även Inter tog sig till final via en 3-0-seger och Simone Inzaghis lag dominerade mot Lazio, där Marcus Thuram, Hakan Calhanoglu och Davide Frattesi noterades i målprotokollet. Jag fortsätter att imponeras av Inter som jag håller som Italiens klart bästa lag den här säsongen. Startelvan är väldigt stark och dessutom finns även en bredd i truppen med fullt dugliga ersättare att kasta in.

Skademässigt ser det bra ut för Inzaghi, som endast har Juan Cuadrado på skadelistan, och han lär ställa upp med starkast möjliga lag. Känslan är att Inter börjat få upp ångan efter den lite vacklande inledningen på året med den mindre övertygande 2-1-segern mot bottenlaget Hellas Verona, men därefter har alltså I Nerazzurri kört över Monza borta, 5-1, och Lazio med 3-0.

Inter klart starkast

Det är frapperande hur regerande ligamästarna Napoli dalat den här säsongen, när det gått blytungt i Kampanien. Jag är inte alls övertygad av vad Mazzarri försöker göra och med Osimhen, Anguissa med flera borta står man inför en tuff utmaning att besegra Italiens just nu bästa lag. Det har varit klasskillnad på vad Inter och Napoli presterat 2023/24 och jag håller Inter som solklar favorit i den här finalen, som man ska ha mycket goda möjligheter att vinna. Raka tvåan finns till 1,66. Inter -1.0 finns till 2,17 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip