Stormakten Juventus fortsätter sin post-Ronaldo era med att gästa sina ärkerivaler Napoli på Diego Armando Maradona Stadium i Serie A. Napoli har inlett ligan med två raka segrar över mindre lag. Även Juventus har spelat två ligamatcher mot mindre lag. Dock har Juventus bara lyckats ta en enda poäng. X-faktorn Cristiano Ronaldo har lämnat truppen och försatt laget och tränaren Max Allegri i en svår situation. Napoli är favoriter till seger, men Juventus ska aldrig underskattas i hatmöten i Serie A.

Som om det inte finns en uppsjö av gamla konflikter mellan Napoli och Juventus så kom det två nya förra säsongen. Till det första mötet kom aldrig Napoli spelarna på plats, på grund av att hela truppen fick sitta i karantän. Juventus tilldelades först en 3 - 0 seger. Efter en tredje överklagande fick Napoli igenom att spela om matchen. Den andra grejen är att Juventus vann sin sista ligamatch och gick precis om Napoli i tabellen, som då tappade poäng mot Verona, när det kommer till den fjärde platsen.

Napoli får därmed spela Europa League och Juventus i Champions League. Tränaren Luciano Spalletti har kommit in som en frisk fläckt och lett Napoli till åtta raka segrar, inklusive vänskapsmatcherna inför ligastarten. När ligan väl kickade igång vann laget över nykomlingar Venezia hemma med 2 - 0 och följde sedan upp vinsten med en 2 - 1 seger borta mot Genoa. Glödheta X-faktorn Lorenzo Insigne, som har nätat i samtliga tre senaste matcher mot Juventus, är Napolis lagkapten och klart bästa spelare.

Mycket har handlat om Cristiano Ronaldo i Juventus denna säsong, som till slut lämnade laget för spel återigen i Premier League och Manchester United. Han började på bänken i premiären mot Udinese, där Juventus tappade en 2 - 0 ledning till ett oavgjort resultat. I hemmamötet mot nykomlingar Empoli blev det en rejäl skräll då Juventus förlorade matchen med 0 - 1. Max Allegri har ett stort hål att fylla efter Ronaldo, men det finns riktigt bra världsspelare i truppen, som svensken Dejan Kulusevski.

Målvakten David Ospina i Napoli är tillbaka efter en knock. I övrigt är Stanislav Lobotka och Piotr Zielinski fortfarande i sjukstugan. I Juventus kommer inte Rodrigo Bentancur och Federico Chiesa till start, på grund av skadebekymmer. Paulo Dybala är tveksam till start. Juventus har Moise Kean och Alvaro Morata framåt, så de är fullt kapabla till att utmana Napoli om poäng. Mötet väntas bli tufft, som vanligt när lagen drabbas samman. Även om båda lag vill vinna skulle de också nöja sig med en delad pott.

Napoli kommer givetvis att se sin chans att slå Juventus, utan Ronaldo. Fast det kommer inte att bli enkelt, då Juventus ändå kan försvara sig på världsnivå. Det är ett öppet möte där mest spelvärde ändå ligger på det höga oddset på kryss i matchen.

Speltips Napoli - Juventus:
X - odds 3.60 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Napoli:
David Ospina, Giovanni Di Lorenzo, Kostas Manolas, Kalidou Koulibaly, Mario Rui, Frank Anguissa, Eljif Elmas, Fabian Ruiz, Matteo Politano, Victor Osimhen & Lorenzo Insigne.

Preliminär startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Juan Cuadrado, Matthijs De Ligt, Giorgio Chiellini, Mattia De Sciglio, Dejan Kulusevski, Manuel Locatelli, Adrien Rabiot, Federico Bernardeschi, Alvaro Morata & Moise Kean.
---

This is the stats tab
This is the post tip