Stekhet match i kampen om Europaspel nästa säsong.

Senaste möten
Lazio - Napoli 2-0

Napoli - Lazio 3-1
Napoli - Lazio 1-0 (Coppa Italia)
Lazio - Napoli 1-0

Serie A
5. Napoli 31 19 3 9 66:35 60
6. Lazio 30 18 4 8 51:41 58

Napoli hemma
15 10 2 3 38:15 32

Formen
V, V, F, V, O

Senaste match
Napoli - Inter 1-1

Lazio borta
15 8 2 5 23:21 26

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Lazio - Benevento 5-3

Preliminära elvor (Gazetta dello Sport)

Napoli (4-2-3-1) Meret - Di Lorenzo, Koulibaly, Manolas, Mario Rui - Fabian Ruiz, Bakayoko - Politano, Zielinski, Insigne - Mertens

Saknar: Demme (avstängd), Ghoulam, Ospina
Osäkra:

Lazio (3-5-2) Reina - Patric, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinkovic, Leiva, Luis Alberto, Marusic - Immobile, Correa

Saknar: Luiz Felipe
Osäkra: Cataldi

Det här är en match som jag tror kommer bli väldigt underhållande. Napoli ligger femma, Lazio sexa. Som bekant går topp-fyra till Champions League och upp till fyran Atalanta är det "bara" fyra pinnar för Napoli och sex pinnar för Lazio, som dock har en match mindre spelad. Så Lazio har en god chans att blanda sig in i leken på allvar inför de sju sista omgångarna. Om de lyckas? Napoli borta är en väldigt svår match och i mina ögon kan den här matchen gå åt båda håll. Napoli kommer från 1-1 hemma mot serieledaren Inter och Lazio kommer från 5-3 hemma mot Benevento, lagets fjärde raka seger.
Jag tycker att båda lagen ser formstarka ut just nu och därför blir det väldigt svårt att välja sida. Samtidigt är det spelvärde på Lazio tycker jag. Gästerna har alla viktiga spelare tillgängliga med förutom Luiz Felipe och det är då Lazio brukar hitta den här formen. Laget är skadekänsligt men just nu ser det som sagt bra ut. Det vi heller inte får glömma är att krysset här inte är helt värdelöst för Napoli, så de kommer kanske nöja sig med det om Lazio ligger på mot slutet av matchen. Ingen maxinsats på något sätt, men i en matchup som denna inför tomma läktare tycker jag att Lazio är intressant.

SPELTIPS
Jag spelar Lazio asian hcp +0,5 (X2) till 1.86 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip