Napoli:

Regerande Serie A-mästarna Napoli tar emot fjolårets tvåa Lazio i Neapel. Efter scudetton har det skett lite förändringar i Neapellaget under sommaren. Guldtränaren Luciano Spalletti har lämnats och ersatts av det oväntade valet Rudi Garcia.
Försvarskolossen Kim Min-jae lämnade för Bayern München, men stjärnduon med Victor Osimhen och Kvicha Kvaratskhelia blev båda kvar samtidigt som vi fått skandinavisk närvaro i form av danske Jesper Lindström och svenske landslagsmittfältaren Jens Cajuste, som startade premiären men plockades av i halvtid efter en mindre lyckad start.

Starten för Rudi Garcia har annars varit solid. Napoli har inlett med två raka segrar, 3-1 mot Frosinone och 2-0 mot Sassuolo, och Garcia har inga skador som stör inför lördagens toppmöte.

Lazio:

Fjolårstvåan Lazio har inte inlett årets säsong övertygande över huvud taget. Efter chockförlusten borta mot Lecce, där laget från Apulien vände på steken i slutminuterna genom bland annat ett mål från svenske Pontus Almqvist, trodde jag Maurizio Sarris lag skulle studsa tillbaka hemma mot Genoa. Så blev det inte alls. Trots stort spelövertag lyckades Lazio inte få hål på Genoa och italienske landslagsanfallaren Mateo Reteguis mål i matchinledningen blev matchens enda.

Så efter två raka förluster reser Lazio nu ner till Neapel som poänglös nästjumbo. Ingen lätt uppgift. Lazio tappade som bekant Sergej Milinkovic-Savic till Saudiarabien i sommar, vilket är ett massivt tapp. Snarare än att försöka ersätta honom rakt av – vilket hade varit mer eller mindre omöjligt sett till hans unika profil – har Lazio gått på att få in större bredd (Kamada, Isaksen, Rovella, González, Castellanos, Guendouzi) för att kunna hantera ökade belastningen i form av Champions League-spel. Säsongsinledningen vittnar om att det kan ta lite tid för Sarri att få ihop sitt nya lag. Endast Pedro är ett frågetecken till den här matchen, i övrigt ska alla vara tillgängliga.

Många frågetecken för Lazio

Jag tycker det finns många frågetecken för Lazio och 1-0-förlusten mot Genoa rätade inte ut några. Sarri har fått in många nya spelare och det kommer ta lite tid att få allt att falla på plats. Rudi Garcia, å andra sidan, har fått en mjukare start på säsongen med dubbla segrar men står inför sin första tuffa utmaning här. Napolis trupp är dock vassare och har sett skarpare ut i säsongsinledningen. Målsnål hemmaseger? Raka ettan finns till 1,66 hos Lucky Sports . Napoli att vinna & under 3.5 mål finns till 2,40.
This is the stats tab
This is the post tip