Napoli:

Luciano Spallettis Napoli ska försöka bryta trenden mot Milan och vända på Champions League-kvartsfinalmötet efter nederlaget, 0-1, på San Siro i första mötet. Trots förlusten gjorde Napoli i långa stunder en bra match i Milano där de ljusblå skapade en hel del målchanser - Kvicha Kvaratskhelia hade bland annat kunnat ge gästerna ledningen redan i första minuten - som man inte lyckades ta vara på. Skyttekungen Victor Osimhen missade första mötet på grund av skada precis som naturlige ersättaren Giovanni Simeone och Giacomo Raspadori, som inte var redo för start efter att bara ha hunnit genomföra ett träningspass inför, och i stället startade Spalletti Eljif Elmas i en lite ovan roll som falsk nia.

Nu är Osimhen tillbaka. Han hoppade in och träffade ribban när ett kraftigt roterat Napoli på nytt blev mållösa i helgen, 0-0 mot Hellas Verona, och Spalletti har redan aviserat att nigerianen kommer att starta i CL-returen. Det gör en enorm skillnad för Napoli och med den löpvillige, fysiske och målglada Osimhen som centralpunkt ställer Napolis offensiv helt andra frågor till Milan-försvaret än vad Elmas, som droppade djupare ner i planen, gjorde. Napoli-fansen lär hoppas att Osimhen kan få fart på offensiven, som varit blekare de senaste veckorna och som dragit blankt i tre av de fyra senaste matcherna, och återuppta det tidigare så fina samspelet med Kvaratskhelia.

Bortsett från resultatmässig förlust i första mötet så förlorade Spalletti dessutom två nyckelkuggar till avstängning. André-Franck Zambo Anguissa fick syna det röda kortet med kvarten kvar efter att ha ådragit sig två lite billiga, men klumpiga, gula kort. Dessutom fick mittbacksbjässen Kim Min-jae ett gult kort som gör att han är avstängd i returen. Anguissa gjorde en bra match och är viktig med sin fysik och förmåga att transportera boll. Tanguy Ndombélé är den mest lika ersättaren och har en oerhört hög högstanivå, men fransmannen är inte alls lika tillförlitlig som Anguissa. Kim är stöttepelaren i defensiven och utan den storvuxne och bolltrygge sydkoreanen är Napolis backlinje klart svagare. Simeone är fortsatt skadad, men i övrigt har Spalletti alla spelare tillgängliga.

Milan:

Minns med glädje den senaste resan till Neapel, när Milan ställde till med en rejäl skräll och körde över Napoli och vann med hela 4-0 på bortaplan. Även om man kliver in i den här returen i ett 1-0-överläge så var mötet på San Siro en betydligt tuffare match – där Milan försvarade sig väl, även om Napoli hade en hel del målchanser, och där Ismaël Bennacer kontrade in matchens enda mål med Milans första avslut på mål – så förhoppningarna om någon ny fyramålschock lär vara små.
Mike Maignan klev fram med flera högkvalificerade räddningar, som han så ofta gör i de stora matcherna, och Maignan lär spela en nyckelroll även i returen.

Även Milan tappade poäng i helgen, 1-1 mot Bologna, där Stefano Pioli också roterade sitt lag kraftigt för att ge bästa möjliga förutsättningar inför den här returen. Milan har resultatraden 6-5-5 på bortaplan i ligaspelet den här säsongen och har bara vunnit en bortamatch, 4-0 mot Dinamo Zagreb, i Champions League-spelet (där man förutom förlust, 0-3, mot Chelsea även kryssat mot RB Salzburg och Tottenham).

Olivier Giroud vilades mot Bologna och sågs som ett osäkert kort inför returen, men de senaste rapporterna talar om att veteranen tränade med övriga gruppen under måndagen och ska vara redo för spel.

Napoli är vassare – kan vända hemma i Neapel

Det här kommer bli en så oerhört intressant retur. Milan har övertaget efter 1-0 hemma och gott självförtroendet i och med 4-0-segern nere i Neapel för några veckor sedan. Jag håller dock Napoli som det klart bättre laget, vilket ligatabellen tydligt vittnar om, och trots förlusten i Milano tycker jag Spallettis mannar gjorde en bra prestation ändå. Målskyttet har gäckat Napoli på sistone, men man skapade en hel del chanser i första mötet – och har dessutom en rejäl förstärkning i form av Osimhen här, vilket gör en enorm, enorm skillnad. Får Napoli tidigt hål på Milan tror jag det kan öppna upp mötet ordentligt när I Rossoneri inte enbart kan fokusera på att hålla tätt framför Maignan. Napolis defensiv är dessutom försvagad i och med avsaknaden av Kim och Anguissa.

Över 2.25 mål finns till 1,78 hos Pinnacle . Napoli att gå vidare finns till 2,12.
This is the stats tab
This is the post tip