Napoli:

Napoli har inte alls fått det att lyfta under Walter Mazzarris ledning och de regerande mästarna återfinns först på sjunde plats i Serie A, hela fyra poäng bakom Bologna på sista Champions League-positionen. Napoli klev in i julen med två riktigt bedrövliga resultat, när man först åkte på storstryk hemma mot Frosinone, 0-4, i Coppa Italias åttondelsfinal och därefter förlorade med 2-0 borta mot Roma.

Det finns en hel del att jobba på för Mazzarri, som tar sig an den här matchen med en hel del utmaningar. Victor Osimhen och Matteo Politano är båda avstängda, vilket förstås kraftigt försvagar offensiven som är Napolis största styrka. Dessutom är Natan skadad (sedan tidigare även Mathias Oliveira och Eljif Elmas) och Stanislav Lobotka har varit ett frågetecken, även om slovaken nu tränat med gruppen och ser ut att kunna komma till spel. Giovanni Simeone eller Giacomo Raspadori lär ersätta Osimhen i anfallsrollen. Jesper Lindström kan ersätta Politano, men oavsett lär Napoli – som gått mållösa i fyra av deras sex senaste matcher – stå inför offensiva utmaningar mot Monza.

Monza:

Fjolårets succénykomling fortsätter att vara upp och ned och återfinns nu i mitten av tabellen, på en elfteplats, med sex färre poäng inspelade jämfört med Napoli. Monza föll hemma mot Fiorentina, 0-1, senast efter att ha släppt in ett tidigt baklängesmål och har nu förlorat tre av de fyra senaste. Förra säsongen var Monza ett lag kapabelt att skrälla, men under hösten har man haft det tufft mot de klassiska storklubbarna och Raffaele Palladinos lag plockar dessutom lejonparten av sina poäng på hemmaplan.

Pablo Marí är avstängd här, vilket är ett rejält avbräck. Sedan tidigare saknas Andrea Carboni och Gianluca Caprari, men i övrigt ser skadeläget bra ut.

Frånvarodrabbat Napoli piskat att vinna

Mazzarri är piskat att vinna efter den miserabla julveckan och få checka ut från 2023 med en seger i behåll, men med flera frågetecken och tunga avbräck är jag obenägen att lita på Napoli, som jag inte alls varit imponerad av. Utan Osimhen och Politano hamnar mycket tyngd på Kvicha Kvaratskhelias axlar. Monza har dock haft det tufft mot topplagen, och är inte det starkaste bortalaget, så jag väljer bort plushandikapp på gästerna också. Med Napolis offensiva avbräck, och det faktum att Napoli – trots den namnstarka offensiven – haft lite besvär mot låga försvar och som faktiskt gått mållösa från fyra av de sex senaste, kan undermarknaden vara intressant att doppa tårna i. Under 2.75 finns till 1,92 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip