Både Napoli och Roma har en väldigt lång väg upp till fjärde platsen i Serie A tabellen, som innebär spel i Champions League.

Däremot är Napoli tabellsexan och Roma tabellfemman, där Roma har tre poäng mer än Napoli efter 29 omgångar. Under sig har de AC Milan, som också är intresserade av Europa spel kommande säsong, så det gäller att fortsätta kriga för alla lagen. När Napoli tar emot Roma i nästa match på San Paolo har Napoli en bättre form medan det råder en frustration i Roma-lägret.

Napoli hade radat upp en massa segrar mot Brescia, Torino, Verona och Spal innan bortamötet mot tabellfyran Atalanta. Det blev en 0 - 2 förlust för Napoli som hade mer bollinnehav, fler skott på mål och utanför mål, men bollen ville inte in i mål. En bortamatch mot formstarka Atalanta, med fem segrar i rad, är en tuff uppgift som är svårare än att möta dagens Roma på hemmaplan.

Redan i omstarten hade Roma problem när de vann första matchen hemma mot Sampdoria med 2 - 1. I nästa match hade Roma problem med kreativiteten i sin offensiv, samtidigt som försvaret svajade, så det blev en 0 - 2 förlust. Samma förlustsiffror blev det senast också i hemmamötet mot Udinese, där det gick att se en hel del frustration på planen hos Roma spelarna.

Diego Perotti i Roma drog på sig ett direkt rött kort efter en halvtimme in i matchen. Vid det laget låg Roma under med 0 - 1 mot Udinese och fick ingenting att stämma. Denna frustration, måltorka och allmänt virrigt försvar är något som Napoli borta ta vara på och vid en vinst komma upp på lika många poäng som Roma. Chanserna är goda att Napoli grejar det och vinner matchen.

Speltips Napoli - Roma:
1 - odds 2.10 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Napoli:
Alex Meret, Kostas Manolas, Kalidou Koulibaly, Giovanni Di Lorenzo, Elseid Hysaj, Piotr Zielinski, Elif Elmas, Diego Demme, Lorenzo Insigne, Jose Callejon & Arkadiusz Milik.

Bekräftad startelva - Roma:
Pau Lopez, Gianluca Mancini, Davide Zappacosta, Ibanes, Chris Smalling, Leonardo Spinazzola, Jordan Veretout, Henrikh Mkhitaryan, Lorenzo Pellegrini, Justin Kluivert & Edin Dzeko.
---

This is the stats tab
This is the post tip