I och med att de regerande ligamästarna Juventus förlorade toppmötet mot AC Milan har Napoli gott om dem i striden om en topp 4 placering, som innebär spel i Champions League nästa säsong. Med tre omgångar kvar ser Serie A tabellen ut så här:

1. Inter - 85 poäng.
2. Atalanta - 72 poäng.
3. AC Milan - 72 poäng.
4. Napoli - 70 poäng.
---
5. Juventus - 69 poäng.
6. Lazio - 64 poäng.
---
7. AS Roma - 58 poäng.

Napoli behöver "bara" vinna sina tre återstående Serie A matcher mot Udinese hemma, Fiorentina borta och Verona hemma för att säkra en topp 4 placering. Näst ut ställs Napoli mot mittenlaget Udinese, som inte har något att spela för i tabellen.

Sedan Napoli slogs ut ur Europa League har de hittat en högre växel och spelat på en högre nivå. Det har blivit nio segrar på tretton matcher. De flesta av segrarna har kommit med fler än ett måls marginal, som mot Benevento, Bologna, Roma, Sampdoria, Lazio, Torino och senast Spezia. Innan den senaste matchen tappade Napoli överraskande poäng hemma mot Cagliari i 1 - 1 mötet, men revanscherade sig direkt genom att krossa Spezia med 4 - 1, efter mål av Piotr Zielinski, Hirving Lozano och toppanfallaren Victor Osimhen - som är glödhet och i sin absolut bästa form med fem mål på de fyra senaste matcher.

Napoli har vunnit nio av de tio senaste inbördesmöten mot Udinese. Formen hos gästerna är inget vidare med fem förluster på de åtta senaste matcher. Motivationen hos spelarna har också varit låg. Förmodligen har det att göra med att de befinner sig i ett ingenmansland, där de varken kan kriga om en Europa plats och inte heller åka ur divisionen. Senast visade Udinese ändå lite vilja i 1 - 1 mötet mot Bologna. Fast det spelet räcker inte för att ta poäng på Diego Armando Maradona Stadium, i mitt tycke.

Eftersom Napoli verkligen behöver försvara sin topp 4 placering, då Juventus är precis under dem, litar jag på att vi får se dem återigen från deras bästa sida. Napoli måste ta en seger och en seger innebär oftast en vinst med fler än ett måls marginal.

Speltips Napoli - Udinese:
1 asian -1,5 (samma som Napoli -1,5 mål). Odds 2.10 hos Hajper & Snabbare .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Napoli:
Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Konstantinos Manolas, Amir Rrahmani, Elseid Hysaj, Tiemoue Bakayoko, Fabian Ruiz, Hirving Lozano, Piotr Zielinski, Lorenzo Insigne & Victor Osimhen.

Bekräftad startelva - Udinese:
Juan Musso, Kevin Bonifazi, Rodrigo Becao, Jens Stryger Larsen, Marvin Zeegelaar, Walace, Jean-Victor Makengo, Rodrigo De Paul, Nahuel Molina, Roberto Pereyra & Stefano Okaka.
---

This is the stats tab
This is the post tip