Napoli:

Det känns lite märkligt att säga att Napolis säsong står och väger lite beroende på utfallet under kommande vecka när Partenopei varit fullständigt fenomenala och överlägsna i Serie A och kliver in i helgens omgång med 16 poängs ledning ner till tvåan Lazio. Striden om scudetton har dock känts avgjord ett bra tag och det finns nog ingen på stöveln som inte tror att det kommer firas en ligatitel i Kampanien vid slutet av vårkanten. Däremot så står Napoli inför en minst sagt klurig insats i Champions League för att försöka vända på underläget från första mötet i Milano, där Milan vann med 1-0 på San Siro.

Matchen på San Siro var något av en mardrömstillställning för Luciano Spalletti. Napoli gjorde en rätt skaplig match spelmässigt och styrde matchbilden tydligt, men avsaknaden av skadade Victor Osimhen – och att naturlige ersättaren Giacomo Raspadori inte var redo för start – gjorde att Napoli hade betydligt svårare än vanligt att skapa kvalificerade målchanser, och de man väl lyckades skrapa fram brände man dessutom och i stället kunde Ismaël Bennacer göra matchens enda mål. Som om resultatet inte vore nog fick Napoli dessutom André-Frank Zambo Anguissa utvisad, och dessutom ådrog sig mittbacksbjässen Kim Min-Jae ett gult kort som gör att även han är avstängd i returen.

Efter Milan-matchen gick Spalletti ut och sa att det var ”hundra procent” att Osimhen är redo för returen i Neapel, men nigerianen kommer inte riskeras här. Om Raspadori är redo för start lär han få ta plats i anfallsrollen, eftersom Giovani Simeone också är skadad, efter att försöket med Eljif Elmas i falsk nia-roll inte föll väl ut senast. Frågan är hur starkt lag Spalletti ställer ut i övrigt, och om han väljer att vila nyckelspelare som Kvicha Kvaratskhelia, Stanislav Lobotka och Piotr Zielinski. Avstängda Anguissa och Kim lär dock starta. Tanguy Ndombélé är avstängd.

Hellas Verona:

Hellas Verona kämpar för att undvika nedflyttning och fick med sig tre värdefulla poäng hemma mot Sassuolo senast, där Verona vände sent och Adolfo Gaich satte avgörandet först i den 95:e matchminuten. Avståndet upp till Spezia och säker mark är ändå i skrivande stund fyra poäng med nio omgångar kvar att spela, så det gäller för Marco Zafferonis gäng att fortsätta plocka poäng om hoppet om förnyat Serie A-kontrakt ska leva vidare.

Verona har sedan årsskiftet ändå hållit ihop det bra mot topplagen, även om det inte renderat i mängder av inspelade poäng. Resultaten mot toppgängen under 2023 lyder: Inter (0-1 borta), Lazio (1-1 hemma), Roma (0-1 borta) och Juventus (0-1 borta). En storförlust mot Fiorentina, 0-3, sticker ut men i övrigt har Hellas varit väl med i matcherna och tampats om poängen.
Fabio Depaoli är tillbaka från avstängning, men Sulemana, Lazovic, Thomas Henry och Ajdin Hrustic återfinns på skadelistan.

Kika Napolis startelva innan spel

Först och främst – ta en titt på Napolis startelva innan spel på den här matchen. Har Spalletti fullt fokus på returen mot Milan och vilar en hel drös spelare här så har Hellas absolut skrällchans och möjlighet att sno med sig poäng från Neapel. Napoli kliver förstås in i mötet som stor favorit och om Spalletti mönstrar en skapligt startelva bör Partenopei ändå ha goda möjligheter – man har ändå vunnit 24 av 29 matcher. Jag tror dock ett Hellas i desperat behov av poäng kommer bjuda på tufft motstånd och inte ge sig lättvindigt oavsett. Napoli utan Osimhen, och där Kvaratskhelia, Zielinski m.fl kanske vilas, är inte alls lika vassa offensivt som med fullt tillgängligt manskap. Under 2.5 mål finns till 1,88 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip