Här finns det värde!

Hemmalaget Necaxa har slagit alla förväntningar hittills och ligger just nu 8a efter 10 spelade omgångar. De går bra främst tack vare sitt grymma försvarsspel och effektivitet framåt. Ja, det låter som att de överpresterar en aning, vilket de kanske gör, men med en striker som Cambindo och bra xGa (Expected goals against) så finns det ingen anledning att misstro dem så länge som Cambindo bibehåller formen.

Necaxa kommer visserligen från två segerlösa matcher, men det ska sägas att de spelade jämt borta mot Mazatlan (1-2 torsk) trots att de åkte på en utvisning redan i den 39e minuten. Starkt!

På hemmaplan är de dessutom ruggigt svårslagna och är faktiskt obesegrade hemma under 2024 trots att man ställts mot lag som Pachuca, Club America, Toluca och Chivas. 4 lag som alla rankas klart högre än Necaxa.

One hit wonders?

Atletico San Luis tog sig hela vägen till semin i Aperturan. En stor skalp för den unga klubben som grundades så sent som 2013.

De har ett intressant projekt med en tränare som vill få dem att rulla från målvakten hela vägen upp till anfallet. Problemet är dock att de saknar spelare till det. Visst, det gick bra ifjol men många spelare har blivit äldre och det är framförallt försvararna som inte alls kommer upp i samma nivå, vilket fick mig faktiskt tidigt att börja gå emot San Luis då jag callade deras senaste framgång som en one hit wonder.

San Luis idag har fortsatt mycket boll, men de tappar bollen i sekvenser där de är oerhört sårbara och det är också därför de stått för rentav usla resultat so far. De är inte bättre än så!

Jag tycker att San Luis hypen tagit fart igen efter 4-0 segern mot Puebla. Visst, bra prestation med många mål! Men det är klart att ett offensivt viktat lag kan smälla in många mål mot uselt motstånd med ett uselt försvar.

San Luis största problem, bortsett från läckan bakåt, är att de lyckas skapa oerhört lite när motståndarna faktiskt vet hur de ska försvara sig. De saknar det lilla extra helt enkelt. Necaxa har en stark defensiv och lyckas faktiskt ofta låsa motståndarna bra för att sedan kontra på vasse anfallaren Cambindo.

Nattens match passar på förhand Necaxa och Cambindo perfekt och jag har därför plockat ut två spel som jag gillar.

+0 till 1.82 ( Pinnacle ) på ett Necaxa som hittills är obesegrade på hemmaplan ser jag som lite väl givmilt, således får det sig 1 unit. Hade klivit in hårdare om det inte vore så för att två spelare är avstängda.

Utöver det så spelar jag Cambindo över 2.5 skott till 1.90 med 1u ( bet365 ). Cambindo har löst minst 4 på hemmaplan 3 matcher på raken mot klart bättre motstånd och jag tycker således att linan borde ligga klart högre.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip