Nederländerna och Argentina gör upp om en semifinalplats.
Mitt speltips: Nederländerna att ha över 3,5 hörnor. 1.80 på bet365 .

Högre odds där än hos andra bolag där samma spel ligger på 1.60-1.70 i skrivande stund (torsdag förmiddag).

Spännande semifinal där. Tycker personligen 1x2-oddsen känns korrekta med Argentina som favorit. 2.0-lina på ö/u-marknaden kanske känns lite väl överdrivet viktat mot undern. Men vill inte ta ö2,0 pre utan att ha sett matchbilden. Det skulle dock kunna vara ett intressant livespel om matchen verkar bli hyfsat öppen.

Hörnor för Nederländerna lockar däremot. Normalt brukar jag försöka motivera spelen med statistik. Dels hur många hörnor lagen brukar ha, men även hur det ser ut med bollinnehav, blockerade skott och inlägg - den typen av saken som brukar leda till hörnor. Här finns det inte så mycket sånt som talar för det här spelet. Men ett VM är för speciellt och kort för att bara försöka titta på de fåtalet tidigare matcher lagen spelat i turneringen. Så det här spelet bygger mycket på hur jag tror matchen blir.

Argentina har dominerat sina VM-matcher spelmässigt och de har bara släppt till åtta hörnor hittills. Men det här blir en tuffare utmaning än exempelvis ett Polen som var nöjda med att bara förlora med två mål. Tycker att Nederländerna vuxit in i turneringen. Först bar Gakpo offensiven men senast spelade Depay äntligen en tyngre roll. Mot USA senast var känslan att NL var rätt bekväma i att spela på sin ledning. Föll tillbaka och gav bort initiativet lite till jänkarna.

Har väl inte spelat sådär frejdig fotboll med kreativa yttrar vi kanske förknippar med holländsk fotboll historiskt. Van Gaal är lite mer pragmatisk och försiktig. Men den här matchen tror jag kommer bli rätt jämn spelmässigt. Argentina lär ha mest boll, men jag tror inte det kommer vara lika extremt som i tidigare matcher med 60%+. Tror definitivt att Nederländerna kommer ha en del att säga till om matchbildsmässigt.

Slipper vi bara en match där NL tar en tidig ledning och sen spelar på den tycker jag det ska vara bra chans att de skrapar ihop anfall, inlägg, blockade skott m.m. nog för att få fyra egna hörnor över 90 minuter. Har klarat den linan nyligen i matcher mot bra motstånd som Belgien, Tyskland m.fl. Sett till oddsen med Argentina som favoriter är väl holländsk ledning det minst troliga.

Får vi en match med Argentina i ledning ska det här spelet ha mycket bra chans. I åttondelen såg vi hur stressade och pressade de blev mot ett så begränsat lag som Australien. Statistikmässigt är det inte jättemycket som talar för det här spelet då NL varit försiktiga och Argentina kontrollerat matcherna. Men jag tror det här blir något helt annat för bägge lagen jämfört med tidigare och då tycker jag en 3,5-lina är klart hanterbar för Nederländerna.

Speltips: Nederländerna ö3,5 hörnor.


VM-TV: Sandebäck X2 bjuder på en VM-dubbel!
This is the stats tab
This is the post tip