Nederländerna rundar av EM-kvalet hemma mot Estland.
Mitt speltips: Under 4,5 mål i matchen.
1.64 hos Betsafe eller Nordicbet .

Efter något av en rysare borta mot Nordirland i lördags är Nederländerna klara för EM nästa sommar. Det gör att den här matchen är tabellmässigt betydelselös för bägge lagen.

1 Tyskland 7 6 0 1 24-6 18
2 Nederländerna 7 5 1 1 19-7 16
3 Nordirland 7 4 1 2 8-7 13
4 Vitryssland 8 1 1 6 4-16 4
5 Estland 7 0 1 6 2-21 1

Estland har i det här kvalet lyckats göra mål hemma mot Nordirland och Vitryssland. Även i Nations League nollades de i fyra av sex matcher. Gott så för en liten fotbollsnation, men det är tydligt att laget inte är bra nog för att hota bättre motstånd. Särskilt inte på bortaplan. Så att de blir nollade känns väldigt troligt här.

Då är frågan om Nederländerna slår en 4,5-lina på egen hand. Jag tror inte det. I sina senaste 40 matcher har Estland släppt in fler än fyra mål vid två tillfällen: Borta mot Tyskland och Belgien. Klart att Nederländerna på bortaplan är en match där motståndet påminner mer om just de matcherna än övriga 38, men de brukar oftast hänga med hyggligt. Brukar uppträda defensivt och släpper inte till särskilt många klara målchanser.

Siffror från det här kvalet:
Nederländerna gjorde 3-0 på 1.39 i xG när motsvarande lag möttes i Estland.
Tyskland gjorde 3-0 på 1.04 i xG i Estland. 8-0 på 5.57 i xG i Tyskland.

Släppt in kllart fler mål än de "borde" alltså.

I och med att Nederländerna är klara för EM räknar jag med att det blir viss rotation här. Matchen spelas på tisdagen, redan till helgen väntas ligaspel, kommande vecka är det EL och CL....hur sugna är Nederländerna på att ösa på i 90 minuter i en oglamourös match mot Estland?

För esterna är det en större match, lär uppträda inspirerat och defensivt som vanligt.

Nederländerna ska väl såklart vinna det här enkelt till slut, men jag tror inte på någon total slakt.

3-,4-0?

This is the stats tab
This is the post tip