Nederländerna tar mot Irland på lördagen.
Mitt speltips: Irland att ha över 2,5 hörnor i matchen.

Överspel hörnor på ett av de mindre lagen från de brittiska öarna borta mot ett större landslag. Historiskt ett otänkbart spel för mig då lag som Skottland, Nordirland, Irland och Wales gärna spelat lite mer klassiskt brittiskt med långa bollar, lågt försvarsspel och mycket kämpa när de möter större lag. Men jag tycker bara hörnlinan känns för låg här.

Hemmalaget såklart rättmätiga favoriter. Dessutom så gott som klara för avancemang då de har samma poäng som Grekland men en match mindre spelad. Dessutom Gibraltar kvar att möta. Irland har ära och rankingpoäng att spela för. Sett till oddsen är det inte alls otänkbart att Irland kommer spela i underläge en större del av matchen. I så fall en matchbild där de åtminstone måste försöka anfalla och attackera lite mer, vilket ökar hörnchanserna. Sen är Irland inte så pjåkiga. Sett laget en del i kvalet och de har stått upp hyggligt mot Nederländerna och Frankrike. Hemma mot NL var bollinnehav och xg jämnt, hörnstatistiken vann irländarna med 6-5. Mot fransmännen skapade Irland tio hörnor över två matcher (8 hemma, 2 borta). Mot grekerna hade Irland tolv hörnor över två matcher (sju hemma, fem borta). Så de har slagit den här hörnlinan i de flesta matcherna.

Är inte så pjåkiga med en hel del spelare från nedre PL-skiktet och mitten/toppskiktet av Championship.

Inte klassiska holländare?

Nederländerna är såklart bättre på pappret än Irland. Tror de har mycket bra chans att vinna matchen. Men det är inte ett överjävligt landslag som kommer ha 75% bollinnehav och dominera matchen från minut ett. Har också en del skadeproblem i de bakre leden:
Sven Botman, Matthijs de Ligt, Jurrien Timber, Ake och Micky van de Ven är out. Depay och Frenkie de Jong är också out.

Kommer fortfarande kunna ställa ett starkt lag på banan (van Dijk, Gakpo, Simons m.fl), men helt optimalt är det inte.

Irland har inget att försvara eller förlora riktigt. Hade det varit tidigt i kvalet hade de kanske försökt gå in för att ta med sig 0-0, nu spelar det inte så stor roll hur det går. Så räknar med att de kommer försöka bjuda upp till dans.

Sett till hur matcherna tidigare i kvalet sett ut, holländska problem och läget i kvalet tycker jag Irland ska ses med bra chans att skrapa ihop minst tre hörnor över 90 minuter.

Speltips: Irland att ha över 2,5 hörnor.
This is the stats tab
This is the post tip