Nederländerna tog en ruskigt skön seger på tilläggstid mot Nya Zeeland. Bra chans att säkra avancemang nu.

GRUPP E
1. Nederländerna D 1 1 0 0 1:0 3
2. Kanada D 1 1 0 0 1:0 3
3. Kamerun D 1 0 0 1 0:1 0
4. New Zealand D 1 0 0 1 0:1 0

Nya Zeeland - Nederländerna 0-1

van Veenendaal - van Lunteren, van der Gragt, Bllodworth, van Es - Groenen, van de Donk, Spitse - van de Sanden, Miedema, Martens

Canada - Kamerun 1-0

Ngo - Meffometou, Awona, Manie, Johnson, Leuko - Nchout, Feudjio, Yango, Onguene - Ndoumbouk

Världsranking
Nederländerna: 8
Camerun: 46

Nederländerna tog som sagt en tajt seger mot Nya Zeeland senast. Mycket spel mot ett mål men det dröjde ända till 90+2 innan inhopparen Roord stänkte dit vinnaren.

Nederländerna har ett bra lag med en vass anfallstrio i Mertens, Miedema och van de Sanden. Finns alternativ på bänken också. Med en seger i ryggen tror jag att pressen släppt lite från nederländskornas axlar och här kommer man gå ut och blåsa på. Kamerun stod upp bra med en defensiv uppställning mot Kanada. Förlust med uddamålet, men framåt var det lite kort om folk. Jag tror att Nederländerna kommer gå ut hårt här och gå för att avgöra matchen tidigt.

Även om laget slutade tvåa i kvalgruppen så är förväntningarna höga i VM. Med spelare som Martens, Arsenals Vivianne Miedema och Shanice van de Sanden, som gjorde tre assist när Lyon vann Champions League-finalen mot Barcelona, så kan det här laget gå riktigt långt. En av favoriterna att vinna. Kamerun tog sig till sextondel VM 2015 i sitt första mästerskap. Svårbedömda inför mästerskapet i år med tanke på att man bara lirat två träningsmatcher, vinst 4-0 mot Levante och torsk med samma siffror mot Spanien.

Hur som helst tror jag att Nederländerna vinner här och Barcas Martens lär jobba hårt för att komma med i målprotokollet. Hon utsågs till världens bästa spelare så sent som 2017.

SPELTIPS
Jag spelar Lieke Martens anytime goalscorer till 2.00 hos 888sport (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip