Speltips: Nederländerna - 1,5 asian hcp @ 1,98 - Unibet

Möte mellan två lag som ska spela mästerskap inom kort. För Nederländerna väntar EM medan Kanada ska till Copa America.

Om vi börjar med Nederländerna så hade de inga större problem att fixa EM-biljett från grupp B. På förhand en lite lurig grupp där det förväntades bli rätt tuff kamp bakom gruppfavoriten Frankrike. Inledde kvalet med brakförlust borta mot Frankrike (0-4). Sedan tog man tre raka vinster innan det var dags för ny torsk mot "Les Bleus". Men åter igen så studsade Oranje tillbaka och vann tre matcher där två var 1-0 segrar mot konkurrenterna Grekland och Irland. Sedan kunde det spelas avslappnade fotboll i sista matchen där det blev 6-0 mot Gibraltar.

Efter EM-kvalet två träningsmatcher, 4-0 mot Skottland och 1-2 mot Tyskland. I mästerskapet så lutar det åter att man får sikta in sig på andraplatsen efter Frankrike. Motståndarna Polen och Österrike håller dock högre klass än Irland och Grekland så det blir spännande matcher från grupp D.

Ronald Koemans flygande holländare har en stark trupp med bra blandning mellan gammalt och ungt. Försvaret håller hög standard med namn som Nathan Aké, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Micky van de Ven och kapten Virgil van Dijk. Höll nollan i fem av åtta kvalmatcher. På mitten lite mindre kända namn men farligt att underskatta spelare som Xavi Simons, Joey Veerman, Ryan Gravenberch och Tijjani Reijnders. Framåt är Memphis Depay det stora namnet och så finns även lirare som Cody Gakpo, Donyell Malen och Wout Weghorst att tillgå.

Det som kan vara ett huvudbry för Koeman är vem som ska vakta buren. Hade Andries Noppert mellan stolparna i senaste mästerskapet men sjukt nog så var dessa fem matcher hans enda landskamper. I kvalet till EM var det Jasper Cillessen som inledde, för att sedan avlösas av Mark Flekken som i sin tur tappade platsen till Bart Verbruggen. Så det lutar väl mot att det blir antingen Flekken eller Verbruggen som tar handskarna såvida inte "tredje-keepern" Justin Bijlow gör en jättematch i genrepet mot Island och snor åt sig vantarna i sista stund.

Jurrier Timber, Marten de Roon och Steven Berghuis ej med här eller i EM-truppen pga skador. Frenkie de Jong är uttagen i EM-truppen men besväras fortfarande av sin ankelskada så kommer ej medverka här.


Klasskillnad i Rotterdam

Kanada charmade oss under VM och även om man åkte ut direkt med tre raka förluster så visades viss klass upp. Hade Alphonso Davies satt straffen mot Belgien i första matchen hade det kunnat bli en annan utgång av turneringen för Les Rouges.

Har dock inte riktigt kommit upp i samma standard efter VM. I Gold Cup kom man bara tvåa i gruppen bakom Guatemala. Vann mot Kuba men spelade kryss mot Guatemala och Guadeloupe.

Kommer stöta på betydligt tuffare motstånd i Copa America där man är lottade i grupp A med Chile, Peru och Argentina. Ser ut att bli en kamp mot Peru att undvika jumboplatsen, även om inte heller Chile är på topp för närvarande.

Blir hur som helst kul att se hur laget spelar under nye förbundskapten Jesse Marsch som tagit över efter John Herdman / Mauro Biello.

Mittfältsgeneralen Atiba Hutchinson har lagt dojorna på hyllan och frågan är om inte keeper Milan Borjan följer efter inom kort. Är inte uttagen här.

Maxime Crépeau och Dayne St. Clair är det här som får göra upp om målvaktsposten. Det troliga är att den som bänkas här får chansen på söndag då Frankrike väntar. Om Marsch väljer fembackslinje så är det goda chanser för Malmö FFs Derek Cornelius att starta. Framåt rätt giftigt med snabbe Jonathan David & Junior Hoilett men dessa herrar kanske sparas till Frankrike-matchen. Cyle Larin och Ike Ugbo kan få starta på topp här, och då luktar det inte mål för Kanada.

Joel Waterman, Mark Anthony Kaye, Liam Fraser och Lucas Cavallini finns ej med i truppen.

Även om det är träningsmatch så känns Nederländerna ett par klasser bättre än Kanada. Hemma i Rotterdam så är man med all rätt stora favoriter men bolagen förväntar sig inte någon stor vinst så därför får vi ett generöst odds på Nederländerna -1,5 hcp. Finner ingen anledning till att inte ta till vara på detta och spelet blir att Nederländerna vinner med minst två mål.

This is the stats tab
This is the post tip