Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,71 - ComeOn -

Spännande match i grupp D, där tre lag (Nederländerna, Österrike och Frankrike) gör upp om direktplatserna men där även trean ligger bra till för att avancera till slutspelet.

Nederländerna vänder 0-1 till 2-1 seger mot gruppjumbon Polen och blev senast mer eller mindre rånade på segermålet mot Frankrike. Halva Europa trodde att Xavi Simons hade avgjort med sin kanon, men VAR hittade en offside på Denzel Dumfries som bara stod i straffområdet utan att nudda bollen eller för den delen störa Frankrikes målis Mike Maignan nämnvärt. Även Jeremie Frimpong, Cody Gakpo och Memphis Depay hade sina chanser under matchen att bli matchvinnare men fick inte in bollen.

Bakåt fick keeper Bart Verbruggen jobba för lönen och hade fin hjälp av backparet Stefan de Vrij och Virgil van Dijk som sett starka ut i båda matcherna.

Förbundskapten Ronald Koeman kommer nog inte göra några stora förändringar i startelvan i inför denna match. Möjligtvis kan han ha i åtanke att innermittfältarna Jerdy Schouten och Joey Veerman har gula kort och riskerar avstängning vid ett kort här. Har både Ryan Gravenberch och Georginio Wijnaldum att tillgå om han vill "spara" på PSV-duon till kommande matcher. 

På topp blandar Memphis Depay briljant spel med mindre begåvade beslut och kanske har Koeman lite tankar på att ge Wout Weghorst, som avgjorde mot Polen, chansen från start i någon match. Ajax-anfallaren Brian Brobbey finns nu också i speldugligt skick efter att saknats pga skada de första matcherna så inga skador som stör nu. 

Lagen nöjer sig med ett mål var?

Österrike är i skrivande stund rankade bäst av alla grupptreor och har tre poäng efter uddamålsförlusten mot Frankrike och segern över Polen. Svårt att se Polen rubba Frankrike i D-gruppens parallella match så minst en pinne skulle vara bra för Österrike att plocka här för att mer eller mindre vara säkra på att gå vidare från gruppen.

Christoph Baumgartner som hade de bästa lägena att måla mot Frankrike fick utdelning mot Polen och satte ett fint mål. Även backen Gernot Trauner och anfallaren Marko Arnautović hamnade i målprotokollet.

Förbundskapten Ralf Rangnick kommer sannolikt inte heller ändra om i startelvan mer än nödvändigt. Gernot Trauner startade lite överraskande mot Polen men utgick med skada och ersätts troligen av Kevin Danso som jag tyckte gjorde en stabil insats mot Frankrike. Philipp Lienhart petade självmålaren Maximilian Wöber från första matchen och gjorde det bra så bör här få kampera i mittlåset med Danso. 

Framåt känns det 51/49 vem som ska få starta men med tanke på att Marko Arnautović drog dit en straff och kom med i målprotokollet så har han väl marginell fördel mot Michael Gregoritsch. Tredjehandsvalet Patrick Wimmer är alltid full av energi och springer på alla bollar och motspelare, men kanske ingen man startar med pga denna spelstilen och risk att dra på sig tidig varning.

Hela sju spelare i Österrikes trupp som redan är varnade och riskerar avstängning.

Två lag som kan tänkas vara rätt nöjda med ett oavgjort resultat, men som även är bra offensivt. 1-1 känns som ett resultat både Koeman och Rangnick kan leva med och det skulle med största sannolikhet ta båda till slutspel tillsammans med Frankrike. Så huvudspelet i denna match blir att båda lagen gör mål och TV-pengen blir på slutresultatet 1-1 till dryga fem gånger degen! 

This is the stats tab
This is the post tip