På Amsterdam Arena spelas gruppfinalen i VM-kvalets grupp H mellan Nederländerna och Turkiet. Inför den sjätte omgången leder Turkiet gruppen med en poäng före Nederländerna. Båda nationerna har kryssat en gång och vunnit en landskamp sedan omstarten efter EM. Marknaden har Nederländerna som megafavoriter till seger, men mötet blir allt annat än en parkpromenad. Turkiet är ännu obesegrade och har varit urstarka i kvalet. Så någon storseger för Nederländerna är inte att räkna med.

Som bekant misslyckades Nederländerna med att kvala in förra VM, år 2018. Dock spelade de under sommarens EM riktigt bra och vann sina gruppspelsmatcher, innan Tjeckien slog ut dem direkt i slutspelet. Louis van Gaal har tagit över som förbundskapten, för tredje gången. I hans återkomst blev det oavgjort i Norge och sedan 4 - 0 mot Montenegro hemma i Eindhoven. X-faktorn Memphis Depay nätade två gånger om, samt att Georginio Wijnaldum och Cody Gakpo satte varsitt mål.

Turkiet fick inte alls till det under EM, där det blev tre förluster och en sista plats i gruppen. Innan dess hade de spelat lysande och besegrat bland annat Nederländerna hemma med 4 - 2. Därutöver har de vunnit borta mot Norge med 3 - 0 samt spelat oavgjort hemma mot Lettland. Detta var innan EM. Efter omstarten har de kryssat hemma mot Montenegro men studsat tillbaka sedan och tagit en klar seger över Gibraltar med 3 - 0, efter mål av Halil Dervisoglu, Hakan Calhanoglu och Kenan Karaman.

Förbundskaptenen Senol Gunes har en stark och namnkunnig trupp som är fullt kapabla till att ta poäng återigen mot Nederländerna. Även om Nederländerna visade prov på storform mot Montenegro så är det ett mycket svårare test som väntar dem när Turkiet kommer på besök. Förutom att Turkiet har vunnit de två senaste landskamperna mot Nederländerna så har de inte förlorat mot dem sedan år 2013. Om en förlust inträffar i detta VM-kval så tvivlar jag starkt på att den blir en stor sådan.

Då bettingbolag ser Nederländerna som enorma favoriter finns det ett fint värde i oddset på att Turkiet täcker handikapp linan, på asiatiskt handikapp, som är satt till +1,5 mål. Då har Turkiet råd att förlora landskampen med ett mål och ändå sitter spelet.

Speltips Nederländerna - Turkiet:
2 asian +1,5 (samma som Turkiet +1,5 mål) - odds 1.89 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Nederländerna:
Justin Bijlow, Denzel Dumfries, Stefan De Vrij, Virgil Van Dijk, Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Steven Berghuis, Memphis Depay & Steven Bergwijn.

Bekräftad startelva - Turkiet:
Ugurcan Cakir, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Caglar Soyuncu, Mert Müldür, Cengiz Ünder, Orkun Kökcü, Okay Yokuslu, Hakan Calhanoglu, Kenan Karaman & Burak Yilmaz.
---

This is the stats tab
This is the post tip