Tung avslutning på gruppspelet för egen del. Men nu är det slutspel och då är det andra premisser. I åttondelsfinalen ställs Nederländerna mot USA och vinnaren i detta möte kommer att få spela mot Argentina eller Australien i kvartsfinal.

USA gjorde ett stabilt gruppspel med oavgjorda resultat mot England och Wales samt en seger mot Iran. Har lyckats hålla ihop försvaret väl men haft desto svårare i offensiven. Pulisic har fått dra ett stort lass och det är nu i åttondelen han behövs för att göra det lilla extra för att USA ska ha en chans att avancera. Nu är dock läget osäkert med en skada på revbenet. Råder ett par olika rapporter om hans vara eller inte vara i denna match. USA visade iallafall mot England att kvaliteten finns. Framförallt har man ett tempostarkt spel med vassa omställningar vilket kan straffa Nederländerna som gärna trycker upp laget.

Nederländerna har inte visat mycket alls, men trots det vann laget gruppen på sju poäng. Tycker att prestationerna mot Senegal och Ecuador inte varit bra. Mot Ecuador var det stundtals bedrövligt vilket också kan ses på statistiken som slutade i hela 2-15 i skott. Tycker att de inte fått ordning på mittfältet ännu och då blir det svårt att få matcherna dit de vill. De Jong har fått spela alla matcher men bredvid honom har man provat ett par olika alternativ. Senast fick De Roon chansen och gjorde det bra med en lite tydligare balans. TIll denna match sägs båda vara osäkra på grund av sjukdom. Det blir som sagt väldigt avgörande hur insatsen kommer att bli som helhet. Offensivt sätt har den unge Gakpo varit det stora utropstecknet men också rutinerade Klaasen visar mycket kvalitet.

Läget i USA:
Pulisic osäker. Stort avbräck om han missar. Även forward Sargent ska vara osäker till spel.

Läget i Nederländerna:
De Roon och De Jong ska vara osäkra pågrund av sjukdom. Det kommer dock alltid mycket rapporter om detta till VM och de ska mycket till för spelarna att stå över en sådan här viktig match med förkylning.

Tror på en öppen matchbild men det råder trots allt osäkerhet kring både elvor men också hur lagen står sig. Nederländerna kommer föra spelet men tror absolut att USA kan hota med sitt direkta spel precis som man gjorde mot England. Gillar Bet365s låga lina på ö2.5 skott på mål för USA här.

Spel: ö2.5 skott på mål för USA hos bet365 till 1.72. Det hittas under “specialare”.

This is the stats tab
This is the post tip