Nederländerna -1,5 hemma mot Vitryssland.

Andra gruppspelsmatchen i VM-kvalet och jag litar på en klar hemmafavorit. Nederländerna har varit inne i en tung fotbollsperiod vilket kulminerade i en missad EM-plats i ett mästerskap där 24 europeiska nationer deltog. Det var katastrof naturligtvis och laget är nu inne i en generationsväxling. Mer anonyma spelare än vad som ofta varit fallet tidigare. Även om världsklasspetsen saknas tror jag det kan bli bra på sikt. Det gäller att få ihop laget och bygga därifrån. De riktigt stora namnen må saknas, men tycker ändå truppen har en del okej spelare och jag tror laget mår bra av lite mindre press.

Tycker även att Nederländerna gjorde en bra match mot Sverige i VM-kvalpremiären. Var det klart bättre laget enligt mig och förtjänade att vinna sett till målchansfördelningen. Med normal utdelning hade de gjort fler mål än Sverige i den matchen. Fick ju också ett mål tveksamt bortdömt i slutskedet.

Tänkbar elva:

Stekelenburg; de Vrij, Bruma, van Dijk, Blind; Wijnaldum, Strootman, Klaassen; Depay, Janssen, Sneijder

Vitryssland är inget extra. Svaga borta. Få stora namn. Litar mycket på en Bate Borisov-stomme. Tog en tursam poäng hemma mot Frankrike i VM-kvalpremiären, i en match där de hade flyt som fick med sig en pinne. Bortaplan är en annan femma.

Med lite retroaktiv utdelning från Sverigematchen tror jag det här kan bli en holländsk överkörning. Är laget bara lite mer effektiva än sist så borde det kunna bli en klar hemmaseger här.


This is the stats tab
This is the post tip