Arsenal gästar Newcastle på söndagen.
Mitt speltips: Asian +0,5 eller 1X på hemmalaget. Spelet sitter så länge Arsenal inte vinner. Bethard eller FastBet .

Oj, vad den här matchen kommer i kläm för Arsenal. Förlorade med 2-1 i EL-semin mot Villarreal i torsdags och får därmed bara två vilodagar (+ resa) inför den här matchen. Lägg till att returen på torsdag är säsongens viktigaste match och du förstår att många blickar är riktade ditåt. I ligaspelet har Arsenal inget direkt att spela för - skit samma om de slutar på plats 9, 10 eller 11 liksom. Vunnit en av de senaste fem ligamatcherna - mot tokjumbon Sheffield United.

Inför matchen mot Villarreal hintade Arteta om att spelare som Tierney, Lacazette och Auba var tillbaka. Som väntat var det ett mörkande då det som rapporterats tidigare om Tierney och Laca är att de är en bit bort. Ingen av dessa lär riskeras här om det finns en minichans att de kan spela i returen på torsdag. Aubameyang var med på bänken men fick bara 5-7 minuters speltid och såg allmänt trög ut, precis som han gjort en stor del av säsongen. Lägg till att nyckelspelare som Thomas Partey, Ödegaard och Saka inte verkar vara i sin bästa form. Lär bli en del rotation i elvan här och knappast bästa möjliga lag.

Newcastle har fyra raka utan förlust. Bara förlorat en av de senaste åtta matcherna, vilket är rätt starkt. Slaktades i första halvlek i förra helgens Anfieldmöte, men kom tillbaka fint och tog med sig en poäng därifrån. Newcastle har en förmåga att se usla ut då och då, men nu när de har Saint-Maximim och Callum Wilson tillgängliga har de offensiva hot. Behöver fortfarande några poäng för att vara helt matematiskt säkra på PL-spel även nästa säsong, så räknar med ett inspirerat hemmalag.

Ett Arsenal som roterar och inte har något att spela för, borta mot Newcastle mitt emellan ett EL-semidubbelmöte. Tror inte det blir någon superprestation från Gunners sida och då ska Newcastle ha mycket bra chans att ta poäng.

This is the stats tab
This is the post tip