Speltips: Newcastle asian -1 till 1.96 hos Expekt .

Ett Newcastle som hittat formen ordentligt mot slutet av säsongen tar emot Brighton hemma på St James’ Park under lördagen.

Hemmalaget kommer från en 5-1 seger mot Sheffield United och senast 4-1 mot Burnley på bortaplan. Defensiven ser sådär stabil ut igen som man är van vid, och när Alexander Isak, Anthony Gordon och Callum Wilson spelar tillsammans längst fram finns det kvalité i mängder.
Rent spelmässigt var det inte någon överkörning senast mot Burnley, men den där offensiven är så pass spetsig att den vinner matcherna åt laget just nu. Backlinjen är fortsatt skadedrabbad och varken Sheffield United eller Burnleys offensiver är särskilt mycket att hänga i granen, så det blir spännande att se hur man står emot ett Brighton som senast tog en efterlängtad seger.
Positivt för Newcastle är att Kieran Trippier kan göra comeback i truppen efter en tids skadefrånvaro. Återstår att se om han tar plats i startelvan direkt eller inte.

Brighton var det ja! Efter en rätt långt period av svaga resultat tog man senast äntligen en seger när man besegrade Aston Villa med 1-0 på hemmaplan.
Man har dock fortsatt endast gjort 3 mål på de senaste 7 matcherna vilket inte är något dunderfacit. Senast mötte man ett Villa som känns rätt slutkörda, vilket även visade sig när Villa åkte och förlorade med 2-0 mot Olympiakos i Conference League. Jag är därför inte särskilt övertygad om att Brightons seger senast ska ha vänt något blad i Roberto De Zerbis avslutande kapitel i sin Brighton-bok.

Newcastle bygger vidare på sin fina form

Jag tror som sagt inte att man ska dra för stora växlar av Brightons seger senast, utan jag tror att den här matchen kan passa Newcastle rätt bra.
Prestationen från Brighton senast var absolut bra, men jag landar mer i att det var en underprestation av Villa snarare än något skott i krysset av Brighton. Jag står fast vid att Roberto De Zerbi inte är kvar i Brighton rent mentalt och att truppen är rätt klara med den här säsongen, vilket jag tycker synts den senaste månaden.

Newcastle jagar fortfarande Tottenham på femteplatsen, och det tror jag inte alls är omöjligt att hinna förbi sett till Tottenhams form och tuffare spelschema. Motivation finns alltså.
Icke att förglömma är att detta är Newcastles sista hemmamatch för säsongen, så man bör vilja bjuda upp till dans en sista gång inför sina hemmasupportrar.

Mycket till motivation finns det inte kvar i Brighton, då det ska extremt mycket ska till för att man ska nå sjundeplatsen som eventuellt kan innebära europaspel nästa säsong.

Jag ger Newcastle goda möjligheter att fortsätta sin fina form mot ett enligt mig svagt och utcheckat Brighton. Offensiven flyger fram och det tror jag inte Brightons defensiv kan sätta stopp för, speciellt inte på St James’ Park där Newcastle spelar för sista gången i år. Newcastle asian -1 till 1.96 hos Expekt spelas!
This is the stats tab
This is the post tip