Speltips: Newcastle asian -1,5 till 1.88 hos Expekt .

Ett Newcastle i storform tar emot Burnley hemma på St James´ Park under lördagen. Man följde upp den historiska 8-0 segern mot Sheffield United förra helgen med att slå ut Manchester City ur ligacupen under onsdagen. Alexander Isak gjorde det enda målet i matchen och Newcastle har nu verkligen fått fart på säsongen efter en något knackigare inledning.

Burnley studsade tillbaka från 1-0 förlusten mot United i helgen som var med att besegra Salford i ligacupen med 4-0. Man är fortfarande segerlösa i Premier League den här säsongen men jag tycker trots det att man ser betydligt mycket bättre ut än de andra nykomlingarna i botten av tabellen.

Underskatta aldrig ett lag i form

Trots att Burnley kanske har förtjänat någon poäng till den här säsongen, ser jag tyvärr inte hur man ska störa Newcastle. Hemmalaget vill fortsätta bygga på den fina sviten man är inne i för tillfället. Man har äntligen fått nyckelspelare i stormform som till exempel Burno Guimaraes, Joelinton och Kieran Trippier samt ett försvar som ser så bra ut som det gjorde förra säsongen.

Detta är även Burnleys sista match innan deras schema vänder en aning. Man har startat säsongen med att möta sex lag som slutade topp åtta i Premier League förra året. Om man skulle förlora borta på St James´ Park skulle det inte vara det hemskaste man sett, då man möter betydligt mycket “lättare” lag efter det. Jag tror att Burnley kommer börjar ta fler poäng, men tyvärr inte här.

Det som skulle kunna ligga Newcastle lite i fatet är deras skadesituation. Wilson och Botman missade matchen mot City med skador, medan Bruno Guimaraes och Alexander Isak avslutade matchen med känningar. Lägg därtill att Harvey Barnes väntas missa en längre tids spel pga skada.
Jag räknar dock med att samtliga (utom Barnes såklart) är tillgängliga till spel mot Burnley. Men det kan vara värt att hålla ett öga på!

Vi återkommer till mottot som jag använder en hel del, att man aldrig ska underskatta ett lag i form, och det är verkligen Newcastle. Att denna match är på hemmaplan ger bara en extra fördel, och jag tror man besegrar Burnley med minst två mål. Mitt spel blir därför Newcastle asian -1,5 till 1.88 hos Expekt !
This is the stats tab
This is the post tip