Premier League-helgen rundas av med Newcastle vs Chelsea på St James´ Park i Newcastle. Det rådde en del frågetecken under Chelseas försäsong men faktum är att Sarris lag från sydvästra London har inlett ligan på ett strålande sätt.

Tabell:
3. Chelsea 2 2 0 0 6/2 6p
12. Newcastle U. 2 0 1 1 1/2 1p

"The Magpies" kommer senast från en 0-0 match mot Cardiff – rapporterna säger att Newcastle var det piggare laget men att man hade svårt att sätta chanserna. Offensiven med Perez och Joselu har väl inte riktigt imponerat än. Delvis har det sett risigt ut. Joselu stod för kvitteringsmålet mot Tottenham, ett mål som inte resulterade i några poäng då Dele Alli steg fram.
Mycket svårt att se Newcastle plocka en högre placering än förra säsongen (10:a) – med årets trupp.
Inför mötet mot Chelsea saknar även Newcastle några spelare – mittfältaren Isaac Hayden hoppade in senast och tog ett rött kort, därmed avstängd här. Högerförsvararen Javier Manquillo byttes ut senast med skada och är ännu ett frågetecken inför söndagens match. Även DeAndre Yedlin i försvaret skadade sig i första matchen mot Spurs och är ännu osäker. Vänstermittfältaren Kenedy är på lån i Newcastle från Chelsea och får därmed inte spela här. Troligast att Jacob Murphy ersätter där.
Avbräck på båda sidor alltså. Kan stå sig dyrt här mot Chelsea.
Återstår att se när Salomón Rondón får göra sin första start denna säsong.

Chelsea har imponerat med två segrar mot Huddersfield och Arsenal, 6-2 i målskillnad då laget läckte två gånger om i mötet med Arsenal.
Eden Hazard har hoppat in i bägge matcherna såhär långt – totalt 43 minuters speltid där han har mäktat med två assist.
Nu är det väl ändå dags för en startplats för belgaren? Ser ruskigt taggad ut.

Pedro noterats för två mål och ser intressant ut i offensiven – återstår att se vem som får sätta sig på bänken istället för Hazard. Mycket pekar på Willian.

Skadeproblem på båda sidor för Rafael Benítez Newcastle. Tycker Chelsea har sett fina ut och bör ha god chans till att kontrollera och styra matchbilden på St James´ Park på söndagen. Lagets tredje raka trepoängare ligger nära till hands.

SPEL: Chelsea vinner till 1.74
Hos FastBet eller Bethard – 1,5/5 units

Twitter @ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip