Speltips: Över 2,5 mål i matchen till 1.86 hos Expekt .

Ett Newcastle i lite mini-kris tar emot Chelsea under lördagen. Bortalaget har gjort åtta mål på de två senaste matcherna mot Tottenham och Manchester City och offensiven har äntligen hittat rätt. Defensivt tycker jag fortfarande man brister en aning och det kommer bli utgångspunkten till detta spel.

Newcastle åkte på säsongens hittills största bottennapp senast mot Bournemouth när man förlorade med 2-0 innan uppehållet. Man har varit extremt skadedrabbade den senaste tiden och samtidigt som skadorna lättar en aning, har man fortfarande en skadelista som är lång. Lägg därtill att Lewis Hall inte får spela mot Chelsea, eftersom han är utlånad därifrån, så krymper alternativen ännu mer.

Chelseas offensiv har som sagt växlat upp ordentligt. Fyra mål mot både Spurs och City är extremt starkt, samtidigt som fyra insläppta visar prov på att man fortfarande har en del att jobba på defensivt.

På grund av Newcastles skadeproblematik och Chelseas öppna spjäll i båda riktningar tror jag på en målrik historia.
Newcastle är i vanliga fall väldigt målsnåla och starka defensivt, men med alla skador har det visat att truppen kanske inte har den bredd som krävs. Offensivt har man fortfarande en hel del kvalité, och med Callum Wilsons skada ligger allt hopp hos Alexander Isak att vara tillbaka från sin skada. Där får vi hålla ögonen öppna en aning, för utan en renodlad nia ser offensiven betydligt mycket sämre ut.

Newcastle sargat av skador

Chelseas offensiv har äntligen vaknat till liv, Newcastles defensiv är sargad samtidigt som Chelsea fortsatt läcker bakåt. Överspelet hittills till 1.86 hos Expekt och spelas av undertecknad!
This is the stats tab
This is the post tip