Newcastle:

Oj vad Eddie Howes lag fortsätter att imponera. Newcastle är trea i Premier League och har inte förlorat i ligaspelet sedan 31 augusti. Howe har utfört en oerhörd tränargärning och förvandlat The Magpies, som för ett år sedan var ett nedflyttningshotat krislag, till ett av ligans mest solida, defensivt skickliga och svårslagna lag – med mer eller mindre samma spelare.

Dessutom finns det mer att hämta ur truppen, samtidigt som den saudiägda klubben har kapital att röra sig med på januarimarknaden. Svenske rekordförvärvet Alexander Isak har varit skadad mer eller mindre sedan ankomsten till klubben, men har varit involverad i båda cupmatcherna och kan här göra sitt första ligaframträdande på fyra månader, även om det högst troligt lär bli från avbytarbänken. Miguel Almirón fortsätter att vara i fin form, vilket även hållit Allan Saint-Maximin utanför startelvan. Det enda egentlige orosmolnet på Newcastle-himlen just nu är Joelinton, som i veckan hamnade i blåsväder efter att ha stoppats för rattfylleri i torsdags. Howe sade på presskonferensen inför matchen att han inte är helt säker på om han kommer starta Joelinton på söndag – vilket vore ett avbräck, då brassen varit en av Newcastles allra bästa spelare.

I övrigt saknas Jonjo Shelvey fortsatt, precis som Emil Krafth och Matt Targett. I veckan besegrade Newcastle Leicester City med 2-0 och tog sig till semifinal i Carabao Cup. Sedan omstarten efter VM har The Magpies hållit nollan i fem av sex matcher – ytterligare ett bevis på defensiven Howe byggt – varav båda de två senaste ligamatcherna, mot Leeds och Arsenal, slutade 0-0. Newcastle är ett av ligans bästa hemmalag och har bara släppt in två mål och har resultatraden 4-2-0 på hemmaplan. Inget lag i Premier League har släppt in färre mål än Newcastles elva.

Fulham:

Reser till St. James’ Park fyllt av självförtroende efter veckans fina 2-1-seger mot Chelsea, där Aleksandar Mitrovics ersättare Carlos Vinicius fällde avgörandet. Segern förlängde The Cottagers fina trend till fem raka segrar och Marco Silvas imponerande nykomlingar är nu uppe på sjätte plats i Premier League. Oerhört imponerande.

Jag tyckte Fulham gjorde en väldigt fin match mot Chelsea, även om Chelsea oroade inledningsvis med en energisk – för energisk visade det sig, när det röda kortet utdelades efter en brysk tackling efter en timme – João Felix. Fulham skapade möjligheter och kontrollerade den andra halvleken på ett bra sätt. João Palhinha fortsätter att vara fenomenal på det centrala mittfältet där han bidrar med en sådan trygghet och stadga tillsammans med Harrison Reed och den lika delar arbetsvilliga som kreativa Andreas Pereira. Palhinha och Reed måste prestera lika bra även i Newcastle om Fulham ska kunna sno poäng av Eddie Howes formstarka Magpies.

Marco Silva lär inte göra allt för stora förändringar från laget som slog Chelsea. Mitrovic lär komma tillbaka och ersätta Vinicius och energiske vänsterbacken Antonee Robinson är avstängd och lär ersättas av PSG-lånet Layvin Kurzawa i vänsterbacksplatsen.

Preliminär startelva: Leno; Kurzawa, Ream, Adarabioyo, Tete; Palhinha, Reed; Willian, Pereira, Decordova-Reid; Mitrovic

Speltips:

Newcastle är favorit, men det här blir långt ifrån en enkel match mot ett formstarkt Fulham med påfyllt självförtroende. Jag tror det här kan bli en riktig kraftmätning mellan två välcoachade, välorganiserade och solida fotbollslag. Newcastle släpper in oerhört få mål över lag, och ännu färre hemma på St. James’ Park, samtidigt som man inte öst in mål offensivt. Jag tror det här kan bli jämnt, tätt och målfattigt. Under 3 mål finns till 1,74 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip