Newcastle tar emot Fulham på lördagen.
Mitt speltips: Rak etta på Newcastle.

Hade det här varit en match med optimala förutsättningar för hemmalaget hade oddset varit betydligt lägre. Nu är det fäljande att ta ställning till:
- Trippier avstängd.
- Fortsatta skadeproblem på Pope, Botman, Willock, Barnes. Tonali out sedan tidigare.
- Efter ett tätt schema med en liten trupp hade Newcastle match i söndags (Everton borta) och i onsdags (Milan hemma). Därmed kort vila för en trupp som varit sliten och skadedrabbad.

Allt det där är känt och det har skjutit upp oddset på hemmaseger. Men för mig har det gått lite väl långt. Otroligt tungt för Newcastle såklart att åka ur Europa. Gick för det rejält mot Milan och åkte på en tuff 1-2-förlust. Inte ens Europa League efter nyår. Å andra sidan kan det vara skönt för truppen att nu kunna gå helt all in på ligaspelet - att försäkra säkra en ny topp fyra. Bör vara revanschsugna och de har alla förutsättningar att göra en stark andra halva av säsongen.

Hemmapubliken applåderade spelarna efter Milanmatchen, så de är nog inte alltför nedslagna. Tror det kommer vara bra drag igen som det är när Newcastle spelar. Kan hjälpa till att bära fram laget.

Fulham bra - men ska väl inte överskattas?

En faktor som också skjutit upp oddsen på hemmaseger är att Fulham sett starka ut senaste omgångarna. Gjorde det bra mot Liverpool (trots 4-3-förlust) och två raka 5-0-segrar. Men ett uselt Nottingham och ett slitet West Ham hemma är en sak. Bortaplan är något annat. Efter en oförtjänt seger på Goodison Park i premiären har Fulham 0-3-4 på bortaplan hittills. Ska sägas att schemat varit svårt, men bortsett Liverpoolmatchen har prestationerna inte varit superstarka.

Fulham har ett par bra spelare, men Willian (35 år nu) och Jimenez (32 år) har inte gått och blivit världsklass igen för att de briljerat i två hemmamatcher när det varit sommarlov och shorts.

Borta mot ett av de hemmastarkaste lagen i ligan tror jag Fulham får det svårt. Jag tror Newcastle kan skaka fram en bra prestation. Trippier har varit briljant sen han kom - men senaste veckorna har han slitit med formen. Att han saknas nu är inte ett så stort avbräck som tidigare. Över med Livramento till höger, in med Burn igen till vänster. Isak och Longstaff bänk senast - är två spelare som bör kunna gå in från start här, vilket knappast gör elvan sämre jämfört med den som startade i CL.

Speltips: Newcastle vinner
This is the stats tab
This is the post tip