City åker norrut för mötet mot Newcastle. Tar man ny bekväm seger ikväll?

Newcastle vann i lördags när man gästade West Ham på London Stadium. Det var en bra genomförd match och man tog sin första vinst sedan den 21 oktober. Matcherna mellan där så lyckades man endast med ett kryss på nio matcher. Laget ligger i botten och med materialet man har så är den inte särkilt överraskande. Problem högre upp i klubben, vad det gäller ägare och att spendera pengar på nyförvärv, har gjort att man inte kom fullt utrustade till den här säsongen. Återstår att se om det räcker ändå för The Magpies. Jonjo Shelvey är åter tillgänglig efter avstängning.

City fortsätter att rada upp segrar och man gör det på ett sätt som är så överlägset att det är svårt att sätta ord på det. De övriga storlagen är väldigt jämna, och lagen har vunnit mot varandra. Det gör att City har fått ett gigantiskt försprång och ska man vara negativ så ser det inte särkilt bra ut för ligan. Skulle City åka ut tidigt i Champions League, trots att man är överlägsna i PL, blossar debatten upp igen om hur kvalitén generellt är i ligan. Men nog om det!

Idag åker man till Newcastle för att göra avståndet ännu längre till stadsrivalen United. Kommer säkerligen rotera då det är ny bortamatch redan på lördag. Gabriel Jesus lär få starta istället för Aguero, men det kan också väljas att spela med båda längst upp. City gick inte på maxfart i helgen mot Bournemouth och trots det man vann med 4-0. Det här matchen spelas borta men respekten hos hemmalaget kommer vara stor och jag tror inte man vågar att "spela" fotboll. Det kommer vara försvarsspel och ställer Newcastle tio man kring straffområdet så löser City upp deras defensiven flera gånger om.

Jag har svårt att se hur City inte ska vinna den här matchen och att "bara" ha hcp -1,5 till 1.68 känns helt okej för mig.

Jag spelar Man City -1,5 @1.68 hos Bethard med 4u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip