Newcastle:

Saudi-nyrika Newcastle har fått en fin inledning på säsongen, även om det inte skett någon gigantisk transformation av truppen. Newcastle är alltjämt obesegrat efter att ha följt upp 2-0-premiären mot Nottingham Forest med att kryssa, 0-0, mot Brighton. Den nya defensiven, med Sven Botman i centrum, har således fått inleda med dubbla hållna nollor. Nu lär det dock bli desto tuffare när Erling Haaland och hans kamrater kommer på besök till St James’ Park.

Newcastle har presterat riktigt bra på hemmaplan under Eddie Howe, som ju ledde The Magpies till förnyat Premier League-kontrakt, och de svartvita har vunnit åtta av de nio senaste.

Ryan Frasier missade Brighton-matchen, men tycks vara tillbaka här. Matt Targett kan också vara tillbaka, samtidigt som det även finns frågetecken för Emil Krafth, Jamal Lewis och Federico Fernández. Jonjo Shelvey missar matchen.

Preliminär startelva: Pope; Burn, Botman, Schär, Trippier; Joelinton, Guimarães, Willock; Saint-Maximin, Wilson, Almirón

Manchester City:

Regerande mästarna har inlett även denna säsong starkt och övertygande. 2-0 mot West Ham i premiären följdes upp av en solid 4-0-seger mot Bournemouth. Haaland har inlett målprotokollet med dubbelsalvan mot The Hammers men att Pep Guardiolas gäng förfogar över multipla anfallsvapen står tydligt att se i de fyra olika målskyttarna mot Bournemouth senast.

Guardiola kan mönstra ett oförändrat lag till det här mötet och det ser ljust ut på skadefronten. Aymeric Laporte är skadad, och det finns ett litet frågetecken för Kalvin Phillips, men i övrigt finns alla spelare att tillgå.

Preliminär startelva: Ederson; Cancelo, Aké, Días, Walker; Gündogan, Rodri, De Bruyne; Foden, Haaland, Mahrez

Speltips: City vann dessa möten övertygande förra säsongen och ser minst lika starka ut nu. I Manchester, på Etihad Stadium, slutade det 5-0 och borta på St. James’ Park vann City också övertygande, 4-0, i december. City har sett tillräckligt bra ut inledningsvis för att bära ett stort favoritskap här. City har hållit nollan i båda matcherna hittills och Newcastle-offensiven kommer sättas på prov, men även om de svartvita får in en boll tror jag City har tillräckligt i offensiv väg för att finna en komfortabel seger. Manchester City -1,25 finns till 1,87 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip