Speltips: Manchester City att kvalificera sig till 1.80 hos bet365 .

Ett väldigt spännande möte tar plats under onsdagen när Newcastle tar emot Manchester City hemma på St James´ Park i ligacupen.

Hemmalaget Newcastle kommer från den där OTROLIGA 8-0 segern mot Sheffield United. En islossning som man väntat en aning på eftersom offensiven inte riktigt hittat rätt tidigare under säsongen. Nu fick man mål på i princip samtliga offensiva spelare och en viktig skjuts i rätt riktning.

City kommer från en planenlig 2-0 seger mot Nottingham Forest. Det blev dock en aning svårare än det borde blivit efter Rodris dumma röda kort tidigt i den andra halvleken, men man lyckades hålla emot och reda ut stormen ganska bekvämt trots allt.
Rodri missar nu den här matchen vilket kan ge Kalvin Phillips en efterlängtad start på det centrala mittfältet, och det blir spännande att se hur Pep formerar laget i övrigt. Rotation? All in?

City för starka

Oddsen ger City en knapp fördel i det här mötet vilket jag kan köpa. Jag får dock känslan av att City kommer ställa upp med en väldigt stark elva i detta möte. Dels på grund av motståndet, men också för att det inte finns speciellt mycket alternativ i truppen på grund av skadeläget. Det börjar se ljusare ut nu när Grealish är tillbaka, men man får fortfarande klara sig utan KDB, Silva, Stones, Kovacic och nu Rodri.

Pep och hans City har dock byggt upp en kultur där man väldigt sällan förlorar matcher, oavsett skadeläge och rotation. Newcastles seger senaste med 8-0 handlade mer om Sheffield Uniteds oförmåga än Newcastles höga nivå. Visst krävs det kvalité för att vinna med 8-0, men jag tror ändå inte man ska dra alldeles för stora växlar av den segern.

City är världens bästa lag av en anledning, och det tror jag man kommer visa här mot Newcastle. Hemmalaget har inte heller råd att riskera några skador då det är ny match i helgen och CL-spel nästa vecka. Så jag väntar mig ungefär lika mycket rotation från båda lagen.

Får jag City att kvalificera sig till så pass jämna odds, tar jag City alla dagar i veckan. Håll ett litet öga på eventuella startelvor utifall City roterar alldeles för mycket, men gör dem inte det blir reken att Manchester City kvalificerar sig till 1.80 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip