Man City gästar Newcastle på lördagen.
Mitt speltips: Alex Isak att ha över 0,5 skott på mål.

Tycker den här matchen är knepig ur 1x2-synpunkt och vad gäller hcp.
Man City känns ruskigt starka för dagen med KdB tillbaka som ett alternativ och flera starka insatser i ryggen. Newcastle har dragits med svaga resultat och prestationer till följd av en tung skadelista kombinerat med tätt schema. Lär sakna Joelinton, Pope, Willock, Tonali, Barnes och Wilson igen av olika anledningar. Så visst finns det mycket som talar för Peps gäng.

Jag tror de har klart bra vinstchans, men det känns som att de står lite lågt oddsmässigt. Stod i 1.80ish i hemmamötet i höstas (1-0 till City) och Arsenal stod i runt 2.65 i höstas. Liverpool hade över 3 i odds att vinna i Newcastle. Varje match är unik och Newcastle är kanske inte i toppslag med tanke på truppläget, men tycker ändå att Citys vinstodds är lite väl lågt.

För jag har ändå någon slags grundrespekt för att Newcastle är ett bra lag med hög kapacitet. I takt med att schemat tunnas ut (ute ur CL) och att de får tillbaka spelare så borde de kunna studsa tillbaka i sina prestationer. Då är en lördagsmatch i Newcastle ingen enkel match för något lag.

Vänder mig till skottmarknaden

Därför vänder jag mig till skottmarknaden istället. Med Wilson skadad är det toppchans för svensken att få spela hela matchen. När engelsmannen finns att tillgå blir det ofta ett tidigt byte för Isak.

Isak är en av spelarna med högst skottsnitt per match i hela ligan. Snittar 1,5 skott på mål/match i ligan i år. Visst kanske den siffran blir lite extra hög tack vare ett par matcher där han kommit till många avslut. Men Isak är väldigt involverad i Newcastles anfallsspel. Väldigt få ligamatcher han spelat där han inte kommit till något avslut alls. Är också straffskytt. För Newcastle är det stor skillnad att spela hemma kontra borta - gör bättre prestationer hemma och kommer till betydligt fler avslut.

Nackdelen för spelet är såklart att Man City släpper till få avslut. Men Newcastle väntas ha 8-10 avslut här och då borde det vara bra chans att Isak är en av dem som ligger bakom flera av dessa. Visade mot Liverpool att han kan vara nyttig i kontringar också, vilket nog är vad Newcastle får rikta in sig på här.

Samma spel betalar ungefär 20 punkter lägre på andra bolag. Jag tycker det här känns bra på förhand.

Speltips: Isak att ha över 0,5 skott på mål.
This is the stats tab
This is the post tip