Match mellan två lag som placerar sig på den nedre delen av tabellen men som har sett starkare ut i de två senaste omgångarna. Newcastle tar emot Southampton i en match där formstarka spelarna som Magpies Jojo Shelvey ställs mot Sotons Danny Ings. Jag spelar både lagen gör mål till 1,91 hos Unibet .

Vändningen för Newcastle kom i slutet av oktober 1-1 hemma mot Wolves, efter det har The magpies vunnit tre av deras fem senaste ligamatcher mot lagen som Sheffield United, Bournemouth och West Ham. Hemma på St James´ Park har Newcastle inte förlorat på sju raka matcher och senast spelade de ihop en poäng mot mästarna Manchester City.
Karismatiske Jojo Shelvey har hittat ny energi med tre mål på senaste fem matcher. Det gillar man ju.
Senast besegrade Newcastle Sheffield United borta med 2-0. Det var lite oväntat. Sheffields anfallare Lys Moussett bänkades och laget hade stora problem med att spela sig igenom Newcastles låga försvarslinje som låg och väntade på kontringar. Nu kommer ett mer offensivt Southampton och då bör båda sidor ha bra chans att hitta målet.

Southampton är inte kattpiss heller, viktigt att komma ihåg. Jag kollade mycket på plusbollen på Soton men Newcastles starka hemmaform skrämmer mig aningen och därav väljer jag spelet både lagen gör mål istället.
Danny Ings är anfallaren som har burit Southampton de senaste omgångarna. 27-åringen har nätat i fyra raka matcher.
Två raka vinster mot Norwich och Watford, båda med 2–1. Innan dess gjorde Soton två mål på Gunner också, en match som de höll på vinna.

Möjliga startelvor:
Newcastle: Dubravka; Manquillo, Fernandez, Clark, Dummett, Willems; Almiron, Hayden, Shelvey, Saint-Maximin; Joelinton
Southampton: McCarthy; Cedric, Stephens, Bednarek, Bertrand; Djenepo, Ward-Prowse, Hojbjerg, Redmond; Ings, Long

Southampton har målat i nio raka bortamatcher samtidigt som Newcastle har läckt bakåt ganska flitigt i de senaste matcherna på St James´ Park. Shelvey vs Ings, vamos!

SPEL: Både lagen gör mål till 1,81 hos Unibet

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip