Newcastle har en hand på Champions League-plats nästa säsong. Några segrar till så säkrar laget platsen i Europas finrum.

Newcastle går som tåget och vinner på övertygande sätt. 21/24 poäng de senaste åtta matcherna och ett målskytt som kryllar av självförtroende. 10 mål framåt senaste två matcherna och lär inte ta allt för länge innan man hittar nätet mot Southampton. Styrkan i deras offensiv är naturligtvis att det finns spets i den men det som skiljer från många andra lag är bredden. Det finns farliga hot på alla offensiva positioner och då får några av dem inte ens plats i startelvan.

Southampton har en vardag och en verklighet som är betydligt sämre. Ligger sist i tabellen och åkte på en blytung förlust hemma mot Bournemouth i veckan. Sex poäng upp till strecket med fem matcher kvar för ett lag som inte vunnit på snart två månader. Det som laget kan ta med sig när man reser upp till Newcastle är att man faktiskt spelat bra mot bättre lag. Skulle laget åka ur så gör man det för att man förlorar matcher mot lagen där nere.

Tidigt mål för hemmalaget

Så som Newcastle ser ut just nu så kan jag inte se hur Saints ska kunna stå emot särskilt länge. Det som sedan talar för Southampton - och det här spelet - är deras förmåga att spela utan rädsla när de möter storlag. Det är som att känslan av inget att förlora kommer och laget presterar sina bästa matcher. Poäng på både Emirates och Old Trafford. Vunnit mot Chelsea samt mot City i cupen. Efter veckans match där de stora chanserna till nytt kontrakt försvann så tror jag att det blir en match där de går ut och försöker spela fotboll för förväntningarna finns inte där i den här matchen.

Jag spelar Southampton över 7,5 skott @1.82 hos Unibet.

Twitter @robiiinbetting
This is the stats tab
This is the post tip